Menu
Terug

Wat vinden Belgische vaders van Vaderdag?

27 mei 2019

Waarmee maak je vader- of manlief het meest blij op Vaderdag? MediaMarkt hecht veel belang aan de input van zijn klanten, en schakelde onderzoeksbureau iVox in om het te onderzoeken. We vroegen de mening van 1000 Belgische vaders, en daar kwamen een aantal interessante facts uit.

Zit je in de problemen als je vaderdag vergeet?

Kortgezegd: ja.

Bij 1 op de 5 vaders zijn de kinderen de feestdag al eens vergeten. Ruim 41% zegt dat dit hen verdrietig maakt. 3 op de 10 vaders die zelden of nooit een Vaderdagscadeau krijgen (31%), geven aan dat ze dit toch stiekem wel graag zouden krijgen. Het is maar dat je ’t weet. Luister dus niet teveel naar de stoere papa, stiekem houdt hij wel van een geschenkje.  

En het allerbelangrijkste fact: Een vierde van de vaders (24%) is akkoord dat een Vaderdag zonder cadeaus eigenlijk geen echte Vaderdag is.

Wat zijn dan de beste vaderdagcadeaus?

Ruim 1 op 5 vaders vindt een activiteit met de kinderen of het hele gezin het ideale geschenk. Met een weekendje weg zit je dus bijna altijd goed. Ook elektronische gadgets scoorden heel hoog in de resultaten. Van een smartwatch tot een speaker. Tenslotte lieten veel vaders ook weten dat een biermand, een lekker flesje wijn en een boek altijd in de smaak vallen.

Slechte cadeaus

Iets meer dan de helft van de Belgische vaders kreeg wel eens een cadeautje waar ze niet zo blij mee waren. De meesten kregen het niet over hun hart om het in te ruilen of te verkopen. Meestal gebruiken ze het dan toch maar of laten ze het ergens in het huis rondslingeren. In 1 op 4 gevallen ging het om kledij.  Spullen voor in het huishouden worden niet echt gewaardeerd en ook met videogames of gereedschap speel je volgens het onderzoek niet op veilig.

Wat voor vader heb jij?

Het perfecte geschenk voor Vaderdag vinden is niet altijd gemakkelijk. Daarom maakte MediaMarkt  op  basis van dit onderzoek een een leuke tool waarmee je kan ontdekken wat voor vader je hebt. Deze is nu beschikbaar op de website van MediaMarkt.  Een fun-papa? Een alles-onder-controle-pappa? Ontdek het nu op onze website, en vind het juiste cadeau voor vaderdag.