Menu
Terug

Zeven apps om je coronakilo’s mee kwijt te raken

19 februari 2021

Een jaar in ons kot blijven laat zo zijn sporen na - niet in het minst aan onze buiken en 'zwembandjes'. Maar hoe raak je die coronakilo’s weer kwijt? Deze apps maken van je smartphone een ware gezondheidscoach.

Op en neer

Net als de besmettingscurve ging ook ons gewicht het laatste jaar ongecontroleerd op en neer. Door meer binnen te zitten, minder te sporten en uitgebreider te koken, stapelden de coronakilo’s zich op. Gelukkig barst het internet van de apps die jouw coronakilocurve in een mum van tijd doen afvlakken.

Headspace

Al slapend gewicht verliezen: het klinkt te mooi om waar te zijn. Toch blijkt uit onderzoek dat slechte slapers tot 55 procent meer kans hebben op overgewicht. De meditatieapp Headspace helpt je beter te slapen. De app stuurt rustgevende geluiden - van warme stemmen tot zweverige muziek - je slaapkamer in zodat je in alle rust de slaap kunt vatten.

Download voor iOS en Android

Stand Up!

Volgens cijfers van het Vlaams Instituut Gezond Leven zitten we gemiddeld 8,3 uur per dag neer. Dat is meer dan de helft van de tijd dat we wakker zijn! Niet alleen is dat slecht voor onze rug en gewrichten, maar het geeft ons lichaam ook geen kans om de calorieën die we opnemen, te verbranden. Stand Up! herinnert je er op tijd en stond aan om even recht te staan een paar minuten te wandelen (al is het maar in rondjes rond je bureau).

Download voor iOS

Hydro

Water is de ultieme superfood! Niet alleen verhoogt het drinken van water je metabolisme (waardoor je die coronakilo’s tegen een steviger tempo verbrandt), maar het vult je maag ook, waardoor je je sneller verzadigd zal voelen. Apps als Hydro helpen je voldoende te drinken door je vooruitgang bij te houden en je een bericht te sturen als je al even droogstaat.

Download voor Android

Charity Miles

We kunnen het niet ontkennen: wie wil afvallen, moet bewegen. Voor wie zichzelf maar niet gemotiveerd krijgt, is er Charity Miles. Deze app toont je reclame van zijn sponsors en schenkt de advertentie-inkomsten aan een goed doel van jouw keuze. De GPS-functie houdt bij welke afstand je aflegt en per kilometer wordt er een klein bedrag gesponsord. Als dat niet motiverend werkt …

Download voor iOS en Android

Fastic

Periodiek vasten is dé dieettrend van het moment. Het idee is dat je alles mag eten, maar dat je een bepaald aantal uren per dag (vaak 16 uur) niets eet. Hierdoor zou je lichaam vaker zijn overschotten aanspreken. Fastic helpt je vasten door je te motiveren, je van lekkere recepten te voorzien en af te tellen naar wanneer je opnieuw mag beginnen eten.

Download voor iOS en Android

Yuka

Om te weten hoe (on)gezond een product is, moet je tegenwoordig de tabel, nutriscore én ingrediëntenlijst bestuderen. Daar maakt Yuka komaf mee. Scan de barcode van een product met je smartphone en Yuca geeft je meteen een score op honderd. Wil je meer weten? Onder elke score vind je een uitgebreid verslag, alsook een verduidelijking van wat al die E-nummers betekenen.

Download voor iOS en Android

GeoCaching

Genoeg doelloos rondgewandeld dit laatste jaar? Met GeoCaching ga je op schattenjacht in je eigen buurt. Aan de hand van een GPS-coördinaat en een cryptische omschrijving zoek je naar een klein object dat op die plaats verstopt ligt. Alle schatten in je buurt gevonden? Schakel dan over naar apps als Pokémon Go of Harry Potter: Wizards Unite, en jaag in Augmented Reality op Pokémon en magische objecten.

Download voor iOS en Android

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()