Menu
Terug

Zo kies je het beste scheerapparaat voor je huid

21 september 2020

Naar jaarlijkse traditie zie je in de maand november weer wat meer baarden en snorren in het straatbeeld. Tijdens no-shave november vragen mannen namelijk aandacht voor prostaat- en teelbalkanker. Dan begint vaak ook het aftellen tot de jeuk in december dan eindelijk kan stoppen. Tips nodig? Zo kies je het beste scheerapparaat voor je huid.

De voordelen van een elektrisch scheerapparaat

Mannen die deelnemen aan no-shave november zijn dapper. Een baard onderhouden is veel werk en geef eerlijk toe: het jeukt ook verschrikkelijk! Wil je graag na no-shave november eindelijk af van je harige gezicht? Dan is een elektrisch scheerapparaat je redder in nood. Elektrisch scheren of niet? Die vraag moet je eigenlijk niet meer stellen. Met een elektrisch scheerapparaat scheer je veel pijnlozer en sneller je baard dan met een klassiek scheermesje. Je kunt het overal gemakkelijk meenemen en er is weinig onderhoud aan. Wat wil je nog meer? Rest alleen nog het model te vinden dat het best bij jou past.

scheerapparaat

Vibrerende scheerkop

Een vibrerend scheerapparaat, het woord zegt het zelf, wordt op een trillende manier in beweging gebracht. Tijdens het scheren komen de haartjes rechtop te staan in de gaatjes van het metalen ‘vliesje’ en worden ze glad geschoren. Daarom bekom je met deze modellen vaak het gladste resultaat. Weet wel dat deze toestellen vaak meer lawaai maken dan andere scheerapparaten. Heb je ’s morgens vroeg stilte nodig om een slecht humeur te voorkomen? Dan ben je beter af met een stiller model.

scheerapparaat

Roterende scheerkop

Een roterend scheerapparaat is een pak stiller en werkt met drie of vier roterende scheerkoppen. Hierdoor kan het toestel gemakkelijk de contouren van je wangen of nek volgen. Het is ideaal voor mannen die veel haar hebben dat snel terug groeit. Heb je een gevoelige huid? Sommige scheerapparaten bestaan uit scheerkoppen met een speciale coating, vaak uit rubber, die je gevoelige huid extra zal beschermen.

Trimmer

Ben je toch gehecht geraakt aan je baard en of snor en zeg je liever nog geen vaarwel? Dan heb je een krachtige trimmer nodig, want hoe je het draait of keert: een baard en snor moet je onderhouden. Met een trimmer kun je heel dicht bij de huid haartjes verwijderen. Ideaal als je graag afwisselt en elk seizoen eens van look verandert. De meeste trimmers worden voorzien van meerdere opzetkammen zodat je ze kunt gebruiken voor een korte of lange baard of voor een snor.

Je scheerapparaat onderhouden

Een scheerapparaat gaat veel langer mee dan een klassiek scheermesje. Toch moet je het toestel goed onderhouden. Net afgeschoren haartjes zijn vlijmscherp. Als restanten ervan op je scheermes blijven vaststeken tot een volgende scheerbeurt, kan het weleens gemeen pijn doen. Scheer je elke dag je huid? Dan raden we je aan om minstens een keer per week je scheerkop te kuisen met een borsteltje. Zo vermijd je dat dode huidcellen en haartjes blijven vaststeken in je scheerkop.

scheerapparaat

Waterbestendig

Sommige scheerapparaten zijn ook waterbestendig. Het voordeel? Ze zijn nog makkelijker schoon te maken omdat je ze onder stromend water kunt afspoelen. Je kunt er trouwens ook nog extra tijd mee winnen. Je baard scheren kan dan bijvoorbeeld ook in de douche terwijl je shampoo inwerkt. Vooral mannen met een gevoelige huid hebben baat bij een waterbestendig model. Als je vaak last hebt van een droge en trekkerige huid na je scheerbeurt, helpt het om je baard onder handen te nemen onder stromend water.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()