Menu
Terug

Zo maak je een geslaagd verlanglijstje voor de Sint

25 november 2020

Een verlanglijstje maken voor de Sint is bijna even spannend als de cadeautjes zelf opmaken. Wat kan er allemaal gevraagd worden en wat gaat er uiteindelijk aan de schouw liggen? Laten we je helpen met wat tips om het leuker te maken en je wat inspiratie te geven!

Hoor wie klopt daar kinderen

Voor kinderen is er geen groter feest denkbaar dan Sinterklaas. Net nu het buiten langer donker blijft en de temperatuur begint te dalen, gebeurt er iets magisch. Cadeautjes en snoepgoed verschijnen opeens aan de schouw - of in het schoentje. Maar eerst moet je aan de Sint laten weten wat je graag zou krijgen. Of de Goedheiligman nu net brengt wat er verlangd wordt, dat is nog afwachten. Het moet ook nog spannend blijven - en soms heeft de Sint ook een eigen idee waar jullie nog niet aan gedacht hebben.

sinterklaas

Maak je eigen lijstje

Hoe maak je nu een brief en verlanglijstje voor de Sint? Eentje zelf maken door te tekenen of te knutselen is altijd heel leuk. Haal de potloden, verfkwasten en lijm maar boven! Of zoek een brief of lijstje dat je kunt downloaden en afdrukken. Een heel mooie brief en lijst voor de Sint vind je bij het magazine Libelle. Je kunt hem gewoon hier gratis downloaden. Het is echt een mooie. Druk hem af op een A3-kleurenprinter (of eventueel op twee A4’s). De Sint zal enorm onder de indruk zijn van je brief. Hij vindt het vast ook handig dat er op dit lijstje plaats is voorzien om een foto of tekening van elk gewenst cadeau te tekenen of te plakken.

sinterklaas

Andere leuke ideeën

Het is ook heel leuk om uit reclamefolders van winkels cadeautips uit te knippen of af te drukken vanop de website. Vergeet ook de MediaMarkt-webshop niet, want ook daar vind je ook heel wat inspiratie voor leuke cadeaus. Er zijn ook veel leuke gadgets waar je nog niet aan gedacht hebt. Misschien verrassen we je nog wel!

#1 Bordspellen

Buiten spelen is altijd leuk, maar soms wil je het ook gezellig maken met (een kleine groep) familie of vrienden. Wat is er dan leuker dan een bordspel? Je hebt spelletjes die je met twee kunt spelen (zoals Stratego of Wie is het?) en je hebt er voor een hele groep. Bij een bordspel is het altijd een goed idee om er eentje te kiezen dat goed aansluit bij de leeftijd van de speelgroep.

#2 Tablet

Als je kind een tablet op het verlanglijstje voor de Sint zet, dan bestaat de kans dat hij iets willekeurig eruit pikt. Je vraagt aan de Sint echter best een toestel dat echt bij je kind past. Voor de allerjongsten zijn er echt speciale toestellen die extra stevig en kleurrijk zijn, en met een selectie van apps komen. Als ze iets ouder zijn, kan een ‘echte’ tablet een betere optie zijn. Een tablet gaat immers jaren mee en de kinderen zijn dan ook weer wat ouder. Je kunt zowel bij Android- als Apple-tablets beperkingen qua appgebruik en tijdslimieten instellen. Het is wel altijd een goed idee om aan de Sint een beschermhoes en een screenprotector te vragen.

sinterklaas

#3 Smartphone

Ook smartphones staan steeds vaker op de verlanglijstjes van (oudere) kinderen. Smartphones die echt voor kinderen zijn gemaakt, kom je niet vaak tegen, maar net zoals bij tablets kun je wel beperkingen opleggen, bijvoorbeeld via de gratis Family Link-app van Google. Met de juiste beschermhoes maak je die smartphone ook helemaal persoonlijk en cool (en blijft hij ook langer leven).

sinterklaas

#4 Gameconsole

Een gameconsole staat bij heel veel kinderen bovenaan het verlanglijstje van de Sint. De allernieuwste Xbox Series X/S en PlayStation 5 zijn net gearriveerd, maar door de grote vraag wordt het nog moeilijk voor de Sint om er nieuwe door de schouw te duwen.  Gelukkig zijn er ook heel interessante bundels met de Xbox One S en One X, en met de PlayStation 4 Pro. Met FIFA 21 gebundeld, bijvoorbeeld. Bij de console krijg je dan meteen een of meerdere games.

De Nintendo Switch of Switch Lite is ook een heel goede keuze voor kinderen, zeker als ze wat jonger zijn. Een voordeel is dat de Switch een eigen scherm heeft en je dus niet je tv moet afstaan aan de gamers in huis. Ook superleuk en betaalbaar zijn retroconsoles die het spelplezier van vroeger terugbrengen. En uiteraard is een game zelf ook altijd een echte hit om te krijgen.

#5 Gameaccessoires

Over gaming gesproken, ook gameaccessoires zijn geliefde cadeaus. Denk aan een stuurwiel voor een racespel, een headset om te chatten met de rest van je clan, een extra controller, een VR-headset, een gametoetsenbord of zelfs een heuse gamestoel! De Sint moet wel goed opletten: accessoires werken vaak enkel met bepaalde consoles of met een pc, dus hij moet wel het juiste, compatibele cadeau achterlaten.

#6 Muziek

Veel kinderen houden van muziek. Ook op dat vlak zijn er veel kindvriendelijke geschenkjes te vinden. Er zijn leuke Bluetooth-speakers die er tof uitzien en ook tegen een stootje kunnen. Helemaal cool zijn de speakers met ingebouwde verlichting die reageert op de muziek. Voor onderweg (of wat meer rust in huis) is een hoofdtelefoon een goede keuze. Voor de allerjongste zijn er trouwens hoofdtelefoons die aangepast zijn zodat ze niet te luid kunnen spelen.

sinterklaas

Help de Sint

Het moeilijkste is altijd het juiste cadeautje kiezen. Er zijn zoveel leuke dingen die mee op de brief moeten. Dat maakt het wel wat moeilijker voor de Sint om de juiste keuze te maken. Raak je er niet uit en staat er een dozijn suggesties op de brief? Misschien moet je dan wel de Sint een beetje helpen. Je kunt bijvoorbeeld een spelletje spelen: geef drie punten aan het cadeau dat je echt het liefst krijgt, twee punten aan de volgende favoriet en 1 punt aan de derde keuze. Het blijft nog altijd spannend, want uiteindelijk hangt het af van wat er allemaal in de stoomboot en de zak van de Sint past. Kies dus slim en denk er aan: meestal brengt de Sint geen pony’s of echte Formule 1-auto’s.

Sommige families leggen de brief voor de Sint ergens eind november al klaar aan de schouw, maar je kunt hem natuurlijk ook opsturen. Gelukkig kan de Sint rekenen op veel helpers, waaronder de postbode. Als je een brief aan de Sint post voor 29 november, dan heeft Sinterklaas tijd genoeg om te reageren. Haast je dus! Ga je de Sint een brief sturen? Dan mag je zijn adres niet verkeerd schrijven. Vergeet dus niet op de enveloppe het volgende te schrijven: Spanjestraat 1 - 0612 Hemel. En doe er meteen een mooie tekening bij, dat vindt de Sint altijd leuk!

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()