Menu
Terug

Zo schiet je modefoto’s met je smartphone

31 maart 2019

Amélie De Rycke (@ameliederycke) is freelance mode- en lifestyleredacteur slash leerkracht. De 25-jarige Gentse verspreidt haar verhalen niet alleen via Instagram, maar ook op haar blogkanaal binomeblog.com. Ze verwent haar volgers graag met beelden van verbluffende outfits, en ook haar katten @stellandleo poseren graag voor haar Huawei-smartphonelens. Wij polsten naar haar gouden tips om schitterende modefoto’s met je smartphone te maken.

#1 Cadrage is alles

“Wil ik de nadruk op een outfit of specifiek kledingstuk leggen, dan vraag ik mijn fotograaf (lees: mijn vriend) enkel de kledij te fotograferen. Zo zal hij mijn gezicht niet mee fotograferen, maar zetten we bewust een item in de kijker. Mijn vriend weet intussen precies wat ik wil: een beeld tot net boven mijn lip en met mijn volledige arm in beeld.”

#2 Mooi in perspectief

“Modefotografie is iets persoonlijks en hoeft in mijn ogen niet hoogdrempelig te zijn. Een ‘from where I stand’-foto is simpel en brengt je outfit helemaal in beeld. Toch is het de kunst om zo’n beeld vanuit een flatterende hoek te maken. Houd je smartphone net onder je kin en zorg ervoor dat ieder element van je outfit goed zichtbaar is.”

#3 Vertel een verhaal

“Zorg ervoor dat je foto een mooi geheel vormt, net zoals je dat bij een flat lay (foto’s die recht naar beneden worden geschoten om bepaalde producten in beeld te brengen, nvdr) doet. Zorg dat de kleuren kloppen en dat er een bepaalde compositie is. Wil je bijvoorbeeld een lijnenspel in beeld brengen, zorg er dan voor dat het volledige beeld haarscherp is.”

#4 Val op

“Wil je je kledij extra in de verf zetten, dan kies je best voor een sobere achtergrond. Zo spat je outfit letterlijk van het scherm. Liever focussen op een detail? Dat doe ik door te spelen met de focusfunctie van mijn Huawei-smartphone.”

#5 Bevries het beeld

“Als lifestyleredacteur ga ik af en toe wel eens naar een defilé kijken. Daar is het bijzonder moeilijk om de lopende modellen perfect in beeld te brengen. Een tip: je moet snel zijn, net zoals wanneer je actiefoto’s probeert vast te leggen. Gelukkig kan ik nadien nog op mijn smartphone kiezen om de scherptediepte om te keren en kan ik meteen in de camera-app aan het bewerken gaan.”