Menu
Terug

2017 achter je computerscherm

21 december 2017

Enkele weken geleden zaten we met de hele redactie van Mediazine rond de tafel. Het gespreksonderwerp? De fantastische toestellen, gadgets en innovaties die dit jaar de revue passeerden. En die willen we graag met jou delen. Vandaag zoomt Thomas in op de wereld van computers.

Computer in 2017 - Thomas Buytaert

Ik bracht het grootste deel van mijn leven door in computertestlabs of in het goede gezelschap van computerbladen.

Thomas Buytaert

#1 Sennheiser HD 569

En toen was er… geluid!

Een van de zottere traktaties die ik me dit jaar permitteerde, was een ‘echte’ hoofdtelefoon. Na jaren aan te modderen met goedkope setjes was het tijd om mijn oren het comfort te gunnen dat je zonder veel nadenken ook aan ogen en polsen schenkt. Veel stelde ik me er niet bij voor, tot ik de Sennheiser HD 569 op het hoofd zette. Supercomfortabel, zelfs tijdens lange gamesessies, maar vooral een geluidskwaliteit en -rijkdom die van een andere planeet lijkt te komen.

Computer in 2017 - Sennheiser HD 569
Computer in 2017 - D-Link Dual Band Router Gigabit AC1200

#2 D-Link Dual Band Router Gigabit AC1200

Boost je thuisnetwerk

“Papa, het internet is weer traag!” Als dat soort klachten je bekend in de oren klinkt, kan ik je wat ervaringsadvies geven. Denk eens aan een nieuwe router. Het exemplaar dat het internetverkeer ten huize Buytaert regelde, was ondertussen ruim vijf jaar oud, en dat liet zich voelen. De nieuwe AC1200 van D-Link die ter hulp kwam, bood ongelooflijk veel functies en gebruiksgemak voor zijn geld. Bovendien maak je moeiteloos zowel een draadloos netwerk aan 2,4 GHz voor de oudere toestellen en 5-GHz netwerk voor nieuwer materiaal. Het geklaag is in elk geval verstomd.

#3 HP Envy 13

Klein, licht en schitterend

Ik schrijf dit artikel op de kleinste, lichtste en krachtigste laptop die ooit door mijn handen is gegaan. Als je, zoals ondergetekende, meer onderweg dan op een vaste plaats werkt, heb je de neiging om voor compacte computers te kiezen. De les die ik dit jaar geleerd heb, is dat je daarom geen compromissen hoeft te sluiten. De nieuwe Envy 13-reeks van HP heeft de allersnelste hardware aan boord en verpakt die in een foutloze, schitterende ultraportable die - niet in het minst door de ruime SSD - een nieuwe definitie voor het begrip ‘supersnel’ geeft.

Computer in 2017 - HP Envy 13
Computer in 2017 - Wacom Smartpad Bamboo Slate Large

#4 Wacom Smartpad Bamboo Slate Large

Tekenen in pixels

Het was een ideetje van vrienden: een apart verjaardagcadeau voor een kameraad die best wel kan tekenen. Het werd de Wacom Smartpad Bamboo Slate Large. Eenvoudig uitgelegd: een blok papier met een speciale pen in een speciale houder. Alles wat je schrijft of tekent, wordt meteen doorgestraald naar een app of de cloud, waar je het kunt bewaren, bewerken en meer van dat. Er zijn talloze pogingen gedaan om dit goed te krijgen, maar de Smartpad Bamboo Slate Large is de eerste die dat klusje echt klaart.

#5 Kobo E-reader Aura Edition 2

Lezen blijft hip

Eventjes leek het alsof het hele idee een stille dood zou sterven, maar kijk, we zijn eind 2017 en de e-reader is er nog steeds. De torpedo in het vooronder van het gedrukte boek is het niet geworden, maar dat doet geen afbreuk aan wat een moderne e-reader wel goed kan. Tonnen literatuur bundelen in een klein toestelletje dat overal leesbaar is, en dat niet elke dag in het stopcontact moet. Mijn vaste reiscompagnon is de Kobo Aura 2 - nog geen letter spijt van gehad!

Computer in 2017 - Kobo E-reader Aura Edition 2