Menu
Terug

2017 in je handpalm

06 december 2017

Enkele weken geleden zaten we met de hele redactie van Mediazine rond de tafel. Het gespreksonderwerp? De fantastische toestellen, gadgets en innovaties die dit jaar de revue passeerden. En die willen we graag met jou delen. De tweede categorie waar we samen met jou in duiken, is de wereld van de mobiele technologie. Laat je verstommen door Jamie’s jaaroverzicht.

© Natala Photography

Toen de dieren nog spraken en smartphones enkel beschikten over een minischermpje en twaalf toetsen, toen was ik al bezig met mobiele producten te testen. Nu is het veel leuker!

Jamie Biesemans

#1 Samsung Galaxy S8

Scherm zonder einde

Er zijn dit jaar een aantal smartphones verschenen die uitsluitend lijken te bestaan uit een scherm. De randen zijn uiterst minimaal of zelfs volledig geëlimineerd. Het Infinity Design van de Samsung Galaxy S8 vind ik het mooiste. Het fraaie AMOLED-scherm plooit over de zijranden heen, wat een heel bijzondere look oplevert. De camera is bovendien zeer goed. Rond het geheel af met snelle hardware en spitstechnologie en je hebt een echte topper in handen.

2017 mobiele technologie - Samsung Galaxy S8
2017 mobiele technologie - Powerbanks

#2 Powerbanks

Altijd volgetankt

Het lijkt misschien een gekke keuze voor een favoriet product: een powerbank. Al bij al is een powerbank niet meer dan een extra batterij. Een simpel concept, maar dit jaar was een powerbank niettemin regelmatig tijdens mijn reizen een echte levensredder. Er zijn veel verschillende modellen beschikbaar, ik ga graag voor eentje van 10.000 mAh of meer. Daarmee laad ik niet enkel mijn smartphone een paar keer op, maar kan ik ook een tablet en een digitale camera opnieuw leven in blazen.

#3 Huawei Mate 10 Pro

Enorm veelzijdig

De Mate 10 Pro is de nieuwste topsmartphone van Huawei. Het toestel neemt het bekende Mate-recept van een groot scherm en krachtige hardware, en maakt het helemaal volmaakt. Geweldig aan deze smartphone is dat hij een 6-inch scherm bezit, maar toch niet fors overkomt. En ook de Leica-cameratechnologie doet straffe dingen. Dankzij de dubbele camera maak ik geweldige portretten die ik achteraf nog helemaal kan aanpassen. En ook: er zit artificiële intelligentie in!

2017 mobiele technologie - Huawei Mate 10 Pro
2017 mobiele technologie - Activiteitentrackers

#4 Activiteitentrackers

Gezondheidsopenbaring

Fitter worden is niet eenvoudig. Vooral als je zelf denkt dat je toch wel voldoende beweging hebt. Maar draag een week lang een activiteitentracker en je zal je realiseren dat je toch veel minder stappen zet dan je dacht. Dat is een goede eerste stap naar er iets aan doen. Interessant is ook dat goede fitnessarmbanden ook bijvoorbeeld je slaaproutine in de gaten houden, zodat je ook je nachtrust kunt anaylseren en optimaliseren.

#5 Sony WH-1000XM2

Echt luisteren

Tijdens een langere reis is er een accessoire voor mijn smartphone die ik niet wil missen: een hoofdtelefoon met noise-cancelling. Een van de beste dit jaar is de Sony WH-1000XM2, de opvolger van de geweldige MDR-1000X van vorig jaar. Geef mij maar de champagnekleur, dat is eens iets anders dan het typische zwart. Hij zit heel comfortabel en zit propvol slimme ideeën. Zo kun je de effectieve ruisonderdrukking kort uitschakelen door je hand tegen de oorschelp te houden.

2017 mobiele technologie - Sony WH-1000XM2