Menu
Terug

4 slimme smartphones met de nieuwste snufjes

Kies de tools die bij je passen
Leestijd minuten
31 oktober 2017

Een slimme woning, televisie, smartphone: alles moet vandaag aan een aantal intelligentie-eisen voldoen. We zetten vier slimme smartphones en hun technologische tools op een rijtje.

Sony Xperia XZ1: Scannen in 3D

De Xperia XZ1 is een nieuweling die recht van de IFA-beurs in Berlijn de winkels bereikt. Het toestel trok daar veel aandacht met zijn originele 3D-makerfunctie. Met de functie bouw je een 3D-beeld op van een persoon of een object. Na de scan krijg je een levensechte 3D-avatar die je zelfs op een 3D-printer kunt afdrukken. Dit is mogelijk door de snelle hardware en de Motion Eye-camera aan de achterkant. Die camera kan nog een straf kunstje: video aan 960 fps vastleggen, waardoor je verbluffende slow motion video’s kunt creëren. Het scherm haalt de mosterd bij de Bravia-televisies van Sony. Zo kun je video’s met HDR bekijken. De Xperia XZ1 heeft ook een heel elegant design uit metaal dat naadloos rond het toestel kromt. Bonus: dit toestel ondersteunt PS4 Remote Play.

4 smartphones met de nieuwste snufjes - Sony Xperia XZ1: Scannen in 3D

Troeven

3D-scanfunctie

Leuke video-opties zoals super slow motion

Motion Eye-camera

4 smartphones met de nieuwste snufjes - Huawei Mate 10 Pro: De slimste thuis

Huawei Mate 10 Pro: De slimste thuis

Huawei verlegt met elk nieuw vlaggenschip de grenzen. Zo ook met de gloednieuwe Mate 10 Pro. Een Mate-smartphone, dat wil dus zeggen een groot scherm. In dit geval een prachtig 6-inch OLED-exemplaar zonder zijranden. Het toestel blijft dus lekker slank en compact, ondanks het gigantische scherm waar games en media mooi op tonen. Huawei gaf de Mate 10 Pro ook Artificiële Intelligentie mee, waardoor het toestel altijd optimaal draait en je ook helpt. Onder meer bij het fotograferen, nog een hoogtepunt van deze Huawei-smartphone. De Mate 10 Pro wordt de eerste smartphone ter wereld met een diafragma van f/1,6, waardoor de camera uiterst lichtgevoelig is. Natuurlijk gaat het hier om een dubbele camera met Leica-technologie, een verdere verbetering van wat de P10 en P10 Plus eerder brachten.

Troeven

AI aan boord

Zeer lichtgevoelige camera

Gigantische batterij

Samsung Galaxy Note8: Megasmartphone

Met zijn 6,3 inch scherm klinkt de Galaxy Note8 misschien als een gigant. Dankzij het uitgekiende design met een Infinity Display-scherm dat over de zijranden heen bolt en piepkleine schermranden boven en onder valt dat heel goed mee. Je zal zelfs verbaasd zijn hoe relatief compact en licht de Note8 is. Het grote Super AMOLED-scherm heeft zeker zijn voordelen: alles toont mooier, scherper en kleurrijker. Games spelen, films bekijken en teksten lezen is leuker en gaat veel comfortabeler. Met de uiterst gevoelige S Pen maak je notities of je teken je op het scherm. Zowel de camera aan de voorkant als de dubbele camera zijn bijzonder lichtgevoelig, zodat je altijd geslaagde kiekjes maakt. Qua processor en geheugen is de Galaxy Note8 heel rijkelijk uitgerust.

Slimme smartphones - Samsung Galaxy Note8: Megasmartphone

Troeven

S Pen

Infinity Display-design

Snel laden

Slimme smartphones - Apple iPhone X: De toekomst is hier

Apple iPhone X: De toekomst is hier

De iPhone X is het nieuwe topmodel bij Apple. En wat voor een: deze smartphone lijkt wel ontsnapt uit een sciencefictionfilm. De voorkant bestaat helemaal uit het scherm, er zijn geen randen meer. Zelfs de afgeronde hoekpunten zijn deel van het scherm. Visueel is dat heel verbluffend, vooral omdat het gebruikte Super Retina-scherm van 5,8 inch diagonaal de contrastrijke OLED-technologie toepast. Bovenaan is er een kleine uitsparing, met plaats voor een camera en sensors. Hiermee maak je selfies en kun je de iPhone X ontgrendelen door er naar te kijken. Het IP67-label betekent dat deze Apple-smartphone geen schrik heeft van water en stof. Achteraan vinden we twee 12-megapixel camera’s die waanzinnig snel reageren. Dit topmodel heeft ook de allersnelste chips aan boord.

Troeven

Baanbrekend design

Water- en stofdicht

Topprestaties

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()