Menu
Terug

5 apps om dit weekend virtueel af te spreken met vrienden

20 maart 2020

We moeten massaal thuisblijven en dat lijkt de komende week niet te veranderen. Het moeilijkste van al? Het feit dat het gros van ons dagelijkse sociale contact geschrapt is. Maar hoe bewaak je die traditionele wijnavondjes met je vriendinnen, de vaste pokeravond met je beste maten of het familiediner op vrijdag? Met deze originele apps om te videochatten, natuurlijk!

Urenlang praten met Houseparty of ZOOM

De apps ZOOM en Houseparty zijn vooral populair voor zakelijk gebruik. Maar waarom zou je deze niet inzetten om met je familie of vrienden te videochatten? ZOOM is een app zonder toeters of bellen, maar Houseparty maakt het dan weer mogelijk om simpele spelletjes en quizzen met elkaar te spelen.

ZOOM, iOS | Android
Houseparty,
iOS | Android

Niemand vergeten dankzij Garden

Uitgangspunt van de ontwikkelaar van Garden? Dat vriendschappen en familierelaties uit meer bestaan dan likes en reacties. De naam zegt het zelf al: net zoals je alle planten in je tuin regelmatig aandacht moet geven, is dat net zo bij sociale relaties. Om niemand uit het oog te verliezen en de kwaliteit van je vriendschappen hoog te houden, herinnert de app je eraan wanneer je een van je beste vrienden al een tijdje niet gesproken hebt. Na ieder videogesprek heb je daarnaast de mogelijkheid om neer pennen wat het hoogtepunt of hoofdzakelijke gespreksonderwerp was. Op die manier kun je snel checken of je niet vergeten bent te vragen naar iets specifieks, of dat je beloofd had zelf iets te laten weten. Ideaal voor de chaoot, dus. In de app zelf kun je chatten, bellen en videochatten.

Garden, iOS

apps, videochatten

Veilig videochatten met Signal

Signal is een handige gratis app, qua gebruik vergelijkbaar met ZOOM. Dé reden waarom heel wat gebruikers toch opteren voor Signal? Omdat de app sterk aangeraden wordt door de bekende klokkenluider Edward Snowden. Als de veiligste en meest datatransparante videochatapp op de markt is dit dus app bij uitstek voor wie bezorgd is om zijn privacy.

Signal, iOS | Android

apps, videochatten

Pictionary spelen met Draw Something

Ben je een grote fan van tekenspelletjes waarbij je moet raden wat je vriend of vriendin op papier zette? Dan is Draw Something dé app die jouw weekend opfleurt. Van deze app bestaat er zowel een gratis als betalende versie, afhankelijk van hoe snel je alle gratis opdrachten hebt uitgespeeld. Veel plezier!

Draw Something, iOS | Android

Samen bingen dankzij Netflix Party

Wie zei dat wekenlang thuisblijven productief moest zijn? Dagenlang bingewatchen is voor ons ook helemaal oké. Maar wat als je dat toch samen met je vrienden of familieleden kon doen? Veel leuker toch! Daarom bestaat er Netflix Party, waarmee je samen, maar toch apart, naar je lievelingsfilm kunt kijken en tegelijkertijd kunt chatten met je vriend of vriendin. Zelfs voor een eerste date perfect geschikt, toch?

Netflix Party, Android

Hallo daar, virtuele boekenclub

Ben je een echte boekenfanaat of heb je nu ein-de-lijk tijd om je boekenverzameling aan te vallen? Dan is Bksy de app voor jou. Met de scanner leg je een virtuele boekenkast aan, zodat je vrienden en familie jouw collectie kunnen aanschouwen. Niet alleen kun je dankzij deze app gratis boeken lezen, ook kun je jouw boeken uitlenen aan anderen of een online boekenclub starten.

Bksy, iOS | Android

apps, videochatten

Een hele avond entertainment met Happening

Met Happening zijn de opties om je een weekend lang te entertainen, eindeloos. Vriendengroepen die graag van het ene topic naar het andere springen: wees welkom geheten. Wedstrijden met foto-opdrachten geven je vriendenavond de nodige dynamiek, een variant op Pictionary boost de sfeer en een zondagnamiddag vul je dankzij een strategisch spel dat veel weg heeft van Risk. Veel spelplezier!

Happening, iOS | Android

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()