Menu
Terug

5 verborgen features van je Samsung Galaxy S9/S Plus

22 januari 2019

Ben je trotse eigenaar van de nieuwste Samsung-smartphone, dan ben je wellicht al onder de indruk van zijn talrijke troeven. Maar net zoals iedere smartphone hebben ook de Galaxy S9 en S9 Plus verborgen features. Dewelke? Dat lees je hier.

Swipe met je camera

Wist je dat de vingerafdruksensor ook bewegingen herkent? In je instellingen kan je de optie ‘Gebaren vingerafdruksensor’ aanvinken waarmee je naar beneden swipet om je meldingen te openen en naar boven om Samsung Pay te activeren. Vanzelfsprekend stopt de bewegingsdetectie van zodra je je vingerafdruk scant.

Plaats een video in je lockscreen

Ga naar ‘achtergronden’ en scrol omlaag tot je de functie ‘Video lockscreen’ ziet staan. Je krijgt nu verschillende videosuggesties te zien die je in een handomdraai kan downloaden. Van zodra de download voltooid is, klik je op ‘toepassen’ en ‘instellen als achtergrond’. Wil je liever een eigen video gebruiken, dan ga je naar je galerij en klik je op de video die je wenst te gebruiken. Klik op de menuknop en kies ‘instellen als achtergrond’.

Bescherm je privacy

Durf je weleens een mapje met wachtwoorden, financiële informatie of persoonlijke foto’s op je smartphone te bewaren? Een tip: vergrendel ze. Jawel, met de ‘Veilige map’-app kan je bepaalde apps of foto’s vergrendelen. Je kiest dan zelf een manier om ze weer te ontgrendelen, bijvoorbeeld door een pincode in te geven of via gezichtsherkenning.

Stiekeme SOS-berichten

Bij de geavanceerde instellingen van je smartphone vind je de optie ‘SOS-berichten’ terug. Deze optie is standaard altijd uitgeschakeld. Stel je ‘m in, dan kan je met drie keer drukken op je startschermknop een bericht sturen naar een vooraf gekozen contactpersoon. Nog sterker: je kan aangeven dat er standaard een spraakbericht meegestuurd moet worden of foto’s in een oogopslag gemaakt met zowel je voor- als achtercamera.

De handschoenmodus activeren

Altijd je handschoenen moeten uitdoen om een bericht te beantwoorden: er zijn handigere dingen dan dat. Bij de intstellingen van Samsung Galaxy S9/S9 Plus kan je bij geavanceerde functies de aanraakgevoeligheid van je scherm bedienen. Op deze manier kan je met verschillende handschoenen testen of je touchscreen werkt. Handig toch?