Menu
Terug

Apps voor de virtuele toerist

09 augustus 2018

Natuurlijk wil je het maximale uit je citytrip halen. Wat als je jouw bezoek helemaal virtueel kon voorbereiden? Deze apps leiden je door straten, musea en andere bezienswaardigheden, en dompelen je helemaal onder in een virtuele vakantiestemming.

Dali Museum Virtual Tour

Platform: Android, iOS

Geen kunstenaar combineert op zo een onnavolgbare wijze talent, humor, schoonheid, en zijn typische absurditeit als Dali. Deze app is je gids als je het museum bezoekt, maar voor wie zich niet naar Florida wil verplaatsen is de app een unieke manier om het Dali Museum virtueel te bezoeken. Meer dan dertig werken uit de permanente collectie zijn in zes talen (waaronder Engels, Frans Duits en Spaans) beschreven. Vergaap je aan de iconische smeltende klokken en test je kennis van Dali. Uitgekeken? Haal dan ook de Dali Staring App (iOS) in huis, en daag Dali zelf (of een brood, of een giraf) uit tot een staarwedstrijd. Niet knipperen!

Dali Museum Virtual Tour
My Visit to the Louvre

My Visit to the Louvre

Platform: Android, iOS

Het Louvre is een van de grootste en rijkste musea ter wereld. Met deze app vind je er je weg, of dwaal je virtueel langs de kunstwerken. Meer dan 60.000 m² van het museum is in 3D gemodelleerd. In de app vind je niet minder dan 600 kunstwerken beschreven, compleet met foto. De werken zijn onderverdeeld in categorieën zoals Griekse Oudheid, Italiaanse Schilders, enzovoort. Bewonder de ‘Mona Lisa’ en de ‘Venus van Milo’ vanuit je luie zetel. De audiogidsen zijn beschikbaar als een in-app aankoop. Voor de volledige 600 werken betaal je amper 5,99 euro, maar er zijn ook goedkopere pakketten beschikbaar als je slechts meer wilt weten over een bepaalde serie werken.

ScotlandVR

Platform: Android, iOS

Schotland is een idyllische bestemming waar je geniet van ongerepte natuur en een rijk historisch verleden. En van de whisky natuurlijk. Wie het helaas regelmatige regenweer liever vermijdt, kiest voor deze Virtual Reality-tour. In een virtueel dal kies je op de 3D-kaart van Schotland uit de mooiste attracties die het land te bieden heeft. Van Edinburgh Castle tot de Kelpies, of Skara Brae, van Falkirk tot de Strathisla Distillery. Schakel de app in nachtmodus en beleef het noorderlicht in de hemel. Klik voor extra informatie of duik meteen in een videobeleving van de locatie. De app is ook bruikbaar zonder Google Cardboard VR-bril; in dat geval bekijk je de 360-graden video’s en navigeer je met behulp van het aanraakscherm.

ScotlandVR
Ascape VR

Ascape VR

Platform: Android, iOS

Geen zin om op het vliegtuig te zitten en wil je toch heel de wereld bewonderen? Met Ascape VR reis je de hele wereld rond vanuit het comfort van je zetel. De app ondersteunt Google Cardboard en andere VR-headsets, maar je kunt ook 360-graden video bekijken. Van de stranden in Hawaï tot de straten van New York, de mooiste musea of unieke belevenissen zoals een Star Wars-parade in Disneyland of leren wakeboarden in Nieuw-Zeeland. Zoek op de kaart de bestemming die je in gedachte hebt en Ascape toont je welke ervaringen er beschikbaar zijn. Of blader door de lijst met thema’s: Onderwatermysteries, ontmoetingen met wilde dieren, carnaval in Rio en veel meer. Ascape heeft voor elke wereldreiziger iets te bieden.

PackPoint

Platform: Android, iOS

Wil je toch echt op reis? Een goede voorbereiding garandeert een zorgeloze vakantie. PackPoint haalt de stress uit het inpakken van je koffers. Geef je bestemming op, de vertrekdatum en het aantal nachten dat je blijft. Kies zakenreis of plezier, en selecteer de activiteiten die je ter plaatse plant. PackPoint maakt een lijst van wat je moet meenemen, gebaseerd op het lokale weer. Heb je de gelegenheid om kleren te wassen of wil je zaken meerdere dagen dragen, ook daar houdt PackPoint rekening mee. Natuurlijk kun je items aanpassen of zelfs verwijderen uit de lijst. Lijst klaar? Deel hem dan met medereizigers, zodat zij hem ook kunnen gebruiken. De betalende premiumversie laat je toe om eigen activiteiten toe te voegen en unieke items, en integreert met TripIt en Evernote.

PackPoint
Spotted by Locals

Spotted by Locals

Platform: Android, iOS

Plekjes uit de bekende reisgidsen worden vaak platgelopen door toeristen. Wie liever de authentieke hoekjes, cafétjes en verborgen restaurants vindt waar de lokale bevolking graag vertoeft, raadpleegt best deze app. Spotted by Locals biedt info over meer dan zeventig steden in Europa, het Midden-Oosten en Noord-Amerika. Spotters leven in de stad waar ze over schrijven en spreken de lokale taal. De gids werkt bovendien volledig offline. Hij toont je alle leuke plekjes die vlak bij je zijn en navigeert je er eenvoudig heen. Of zoek op basis van sleutelwoorden zoals ‘Brunch’. Favoriete tips bewaar je in een eigen lijst. Regelmatige updates bezorgen je nieuwe pareltjes die door lokale Spotters ontdekt werden.