Menu
Terug

6 essentiële nieuws apps

16 februari 2018

Niets leuker dan een papieren krant, maar ze past zo moeilijk in je binnenzak! En dat kan een smartphone dus wel. Deze nieuws apps voorzien je van je dagelijkse portie nieuws op je smartphone. Zo verenig je het beste van beide werelden.

#1 De Standaard

Platform: Android, iOS

Lees de dagelijkse krant op je smartphone, het biedt je heel wat voordelen. De app is speciaal aangepast voor smartphone of tablet om je de allerbeste ervaring te bieden, met meer beeldmateriaal. Scroll snel door het overzicht en kies je artikel met een klik. Ook alle bijlages zijn beschikbaar in de app. Heb je geen permanente internetverbinding (op reis bijvoorbeeld), download dan de krant en lees verder online. En via het archief kun je op zoek in vorige kranten. Je betaalt per krant, maar natuurlijk kun je ook kiezen voor een abonnementsformule. Zowat elke krant in België heeft een eigen app, en ook heel wat magazines. Je vindt dus zeker je favoriete leesvoer in de app-store.

#2 Blendle

Platform: Android, iOS

Een abonnement op alle kranten? Dat kan flink oplopen in prijs, terwijl je misschien niet in alle artikels geïnteresseerd bent. Blendle biedt daarvoor de oplossing. Blader gratis door alle kranten, en betaal per artikel voor wat je echt interesseert. Indien het artikel je tegenvalt, vraag je gewoon je geld terug. Blendle biedt meer dan 120 kranten en tijdschriften aan. Stel zelf in welke categorieën je interesseren zodat de app je de best mogelijke selectie toont. Soms gooit de app er dan iets onverwacht tussen, zodat je ook eens verrast wordt. Er is ook een abonnementsformule waarmee je gratis alle artikelen leest die Blendle voor jou uitkiest. Ideaal voor de gretige lezers.

#3 VRT NWS

Platform: Android, iOS

Hou je meer van videonieuws, dan is deze app een uitstekende keuze om bij te blijven met de dagelijkse gebeurtenissen. Je krijgt een overzicht van het belangrijkste nieuws, in een handig te swipen overzicht, en je bekijkt snel de meeste recente afleveringen van het journaal. Blijf op de hoogte van alle binnenlands nieuws, of kijk even naar de meest recente sportresultaten. De app stuurt je ook berichten als er belangrijk nieuws is. Net zoals bij kranten en magazines is de kans groot dat jouw favoriete zender ook een app heeft. Sommige zenders hebben gespecialiseerde apps voor sport, of je kunt er ook gewoon tv-uitzendingen in herbekijken. Ga dus zeker even op zoek in de app-store.

#4 Flipboard

Platform: Android, iOS

Laat de taak om alle websites te doorzoeken over aan Flipboard. Kies tot negen onderwerpen die je interesseren en Flipboard biedt je dagelijks een enorme reeks artikelen aan. Via ‘The Daily Edition’ krijg je een opsomming van het belangrijkste nieuws van de dag. Flipboard presenteert alle content optimaal voor smartphone of tablet zodat je van een aangename en uniforme leeservaring geniet, ongeacht de site waar het artikel vandaan komt. Je kunt ook zelf een ‘magazine’ samenstellen op basis van de aangeboden artikels. Vervolgens kun je het delen met andere Flipboard-gebruikers. Volg personen die je interesses delen, zo vind je nog meer interessante artikels om te lezen.

#5 Pocket

Platform: Android, iOS

Interessante artikels bewaren voor later, dat is een functie in heel wat nieuws-apps. Maar met Pocket kun je al je artikels, video’s of links opslaan op een plaats, ongeacht waar je de content vandaan haalt. Pocket werkt vanuit je browser, maar ook vanuit apps zoals Facebook, Flipboard of Feedly. Een opgeslagen item wordt gesynchroniseerd naar je smartphone en/of computer en kun je altijd lezen, ook als je offline bent. Pocket biedt ook een premiumoptie. Je artikels worden dan automatisch getagd, je kunt ze volledig doorzoeken (titel en volledige tekst) en ze blijven bovendien permanent beschikbaar. Ideaal als je een persoonlijke weetjesbibliotheek wilt opbouwen.

#6 Feedly

Platform: Android, iOS

Feedly is een onmisbare hulp om bij te blijven met alle nieuws, over eender welk onderwerp. De app organiseert al je bronnen netjes op een plaats, van websites en blogs tot zelfs YouTube-kanalen. Feedly presenteert de inhoud zo eenvoudig mogelijk zodat hij snel laadt en moeiteloos leest. Leesvoer toevoegen doe je door de naam van de website in te typen, of ga op zoek in het aanbod van Feedly zelf (helaas niet in het Nederlands, er is wel Franstalig aanbod). Met een klik bewaar je artikels om later te lezen, binnen Feedly of in diensten zoals EverNote of Pocket. Interessante vondsten deel je met enkele klikken op allerlei sociale media of stuur je door via mail.