Menu
Terug

7 apps om het maximum uit je last-minute vakantie te halen

01 juli 2021

Het lijkt erop dat het dan toch zal kunnen dit jaar: nog eens onbezorgd op vakantie vertrekken. Al zal je je wel mogen haasten, want de zomervakantie staat al voor de deur en je hebt nog niets geboekt of gepland. Gelukkig zijn er handige apps die je helpen om van je last-minute trip een succes te maken!

1. VakantiePiraten

De eerste stap richting je vakantie is natuurlijk het boeken van je trip. Een hotel, een vlucht, een huurwagen, … Er moet veel geregeld worden voor vertrek. En als je last-minute reist, kan dat al eens duur uitvallen. Daarom is de VakantiePiraten-app een aanrader. Dit platform zoekt altijd de beste deals voor je uit - zowel voor mensen die exact weten waar ze naartoe willen, als voor degenen die gewoon de beste deal willen scoren.

Beschikbaar voor Android en iOS

2. Rome2Rio

Als je niets afweet van de vervoersmaatschappijen in je vakantieparadijs, houd je Rome2Rio best bij de hand. Deze straffe vervoersapp toont je de beste manieren om van punt A naar punt B te reizen - zelfs al liggen A en B aan de andere kant van de wereld. Vaak kun je er ook de prijzen en dienstregelingen zien, en kun je je busticket, vlucht of taxi met een klik boeken. Ideaal voor wie last-minute alles nog moet regelen.

Beschikbaar voor Android en iOS

3. TripIt

Een voorbereid man of vrouw is er twee waard! En zelfs als je geen tijd hebt om je vakantie maandenlang voor te bereiden, kun je met TripIt alsnog je hele trip uitstippelen. Voeg elke vlucht, overnachting, verplaatsing of activiteit in, en je hebt een planning die je heel de reis met je mee kunt nemen. Je kunt er trouwens ook al je reisdocumenten in opslaan. Zo hoef je je tickets en bevestigingen niet meer fysiek mee te nemen.

Beschikbaar voor Android en iOS

4. PackPoint

Nog een horde voor je halsoverkop op je last-minute avontuur kunt vertrekken: wat moet je meenemen? Het mag niet verbazen dat ook hier een app voor bestaat. In PackPoint geef je aan naar waar je reist, wanneer en wat je plannen zijn. Op basis daarvan krijg je een persoonlijk bagagelijstje. Hier kun je zelf natuurlijk nog dingen aan toevoegen of dingen van schrappen, maar het is zeker handig om te voorkomen dat je stomme dingen vergeet. Je wilt toch niet op de luchthaven aankomen zonder paspoort of op het strand zonder bikini?

Beschikbaar voor Android en iOS

5. Google Lens

Geen tijd om op die paar dagen voor vertrek nog een hele woordenboek te verslinden? Dan is er gelukkig Google Lens, de razendsnelle app die elk menu en plakkaat voor je vertaalt. De app is heel simpel in gebruik: je opent ze, kiest voor ‘Vertalen’ en richt je camera naar de menukaart. Die wordt dan vervolgens real-time vertaald. Als er gerechten tussen staan die je niet kent, toont de ‘Dining’-optie je ook meteen foto’s van deze lokale specialiteiten.

Beschikbaar voor Android

6. GetYourGuide

Als je last-minute een uitstap of activiteit wilt boeken, is er geen betere plek dan de GetYourGuide-app. Die selecteert de leukste dagtrips en gidsen voor je, en garandeert je de beste prijs. Zelfs als je binnen een uur met een gids de stad wilt verkennen, vind je er hier gegarandeerd eentje. Je vindt er ook tal van workshops die je een unieke vakantie-ervaring bieden. Scroll zeker door het aanbod en wie weet vind je wel een fantastisch uitstapje waar je zelf nooit aan gedacht zou hebben.

Beschikbaar voor Android en iOS

7. MeetUp

Zin om ook de locals te leren kennen? Of wil je nieuwe vrienden maken? Of een vakantielief scoren? Voor al die zaken is MeetUp het perfecte vertrekpunt. De app geeft je een overzicht van alle (vaak gratis) groepsactiviteiten die er rondom jou te beleven zijn. Zelfs last-minute heb je er een ruime keuze aan activiteiten waarbij je je kunt aansluiten. Ga gezellig SUP’pen met andere toeristen, ga koken met een local of sluit je aan bij een lokale gezelschapsspelletjes- of bingoavond.

Beschikbaar voor Android en iOS

Goed verzekerd en met een gerust hart op vakantie

Met apps als deze zijn je smartphone, tablet, smartwatch en andere elektronica onmisbare reisgezellen. Kies daarom voor een productverzekering zoals  Omnium+ of Omnium+ Telecom. Met deze voordelige verzekeringen zijn je belangrijkste bezittingen gedekt bij diefstal en schade. Dat is pas zorgeloos reizen!

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()