Menu
Terug

8 apps om online spullen te verkopen

04 augustus 2021

Recycleren is in! En dan bedoelen we niet alleen dat je je afval correct moet sorteren. De spulletjes waar jij op uitgekeken bent, zijn voor iemand anders misschien wel net waar ze naar op zoek zijn. Plaats ze te koop met deze apps, en zoek ondertussen zelf naar leuke tweedehands spullen.

Vinted

Deze app is op een aantal jaren tijd uitgegroeid tot een van de belangrijkste spelers in de tweedehands markt. Er zijn meer dan 45 miljoen gebruikers, hoofdzakelijk in West-Europa, dus hier krijgt je aanbod zeker voldoende aandacht. Vinted is de place-to-be voor tweedehands mode, maar je vindt er ook heel wat andere dingen, zoals huisraad.

Android - iOS

eBay

eBay is een succesverhaal uit de dotcombubbel van de jaren 2000. De wereldwijde online veilingsite blijft een van de grootste marktplaatsen om je spullen aan de man te brengen. Je kunt hier werkelijk alles kwijt, van kleren tot elektronica, van verzamelaarsobjecten tot afgedankte auto-onderdelen. Verkoop het per opbod, of zet er gewoon een Buy Now-prijs op.

Android - iOS

Facebook Marketplace

Facebook is niet alleen handig om je vrienden in te lichten over wat er zoal gebeurt in je leven, maar ook om spulletjes te verkopen. Daarvoor heeft Facebook speciaal de Marketplace-afdeling gemaakt. Handige tip: wil je lokaal verkopen, kijk dan zeker na of er een specifieke Facebook-groep bestaat voor verkoop in jouw gemeente. Dat is vaak nog handiger dan de Facebook Marketplace zelf.

Android - iOS

Vestiaire Collective

Heb je een Louis Vuitton-handtas in de kast liggen die je werkelijk nooit gebruikt? Zet hem dan op Vestiaire Collective. Deze app focust op tweedehands designer-items, van handtassen, jurken en schoenen tot horloges en andere sierraden. Verkochte items worden eerst naar de experts van Vestiare Collective gestuurd en daar gecheckt op kwaliteit en authenticiteit.

Android - iOS

2dehands

Misschien heb je al van Marktplaats.nl gehoord? De Belgische tak is tweedehands.be en is erg populair onder onze landgenoten. Voeg je items toe, zet er een duidelijke foto bij en klaar. Op zoek naar iets? Filteren in de talrijke zoekertjes doe je op prijs, rubriek of zelfs afstand tot de koper. Dat laatste is altijd handig voor items die je toch eerst even wilt zien voor je ze koopt.

Android - iOS

Catawiki

Verzamelaars kunnen terecht in Catawiki. Of het nu gaat om een oldtimer, exotische kunst, antiek, een verzameling strips of de eerste druk van je favoriete boek. Catawiki houdt regelmatig veilingen van voorwerpen geselecteerd door specialisten. Maar je kunt er uiteraard ook gewoon spulletjes aanbieden of op zoek gaan naar het ontbrekende stuk in je collectie.

Android - iOS

Geev

Heb je geen zin om te onderhandelen over een prijs, en wil je tegelijkertijd je karma een boost geven? Geef dan je spulletjes gewoon weg, gratis. Geev is de app waar je moet zijn. Niet alleen voor je oude platendraaier of kleren, maar ook voor de overschot verse groenten die je net uit je tuin gehaald hebt. Zero Waste, dat is het credo van Geev, een echte feel good-oplossing.

Android - iOS

TicketSwap

Hoera, het einde van de coronamiserie is in zicht. En dus heb je alvast een heleboel tickets besteld voor aankomende events. Maar helaas, net op de dag van dat fantastisch optreden heeft tante Margriet besloten om een tuinfeest te organiseren voor de hele familie. Geen probleem, op TicketSwap kun je veilig je tickets doorverkopen, én nieuwe vinden voor een ander event dat je interesseert.

Android - iOS

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()