Menu
Terug

8 educatieve apps om je kind klaar te stomen voor school

23 augustus 2021

Het is intussen augustus en voor heel wat gezinnen, waaronder het jouwe, nadert die spannende eerste schooldag weer. Maar hoe stoom je je kind klaar voor school? Met deze 8 educatieve apps voor alle leeftijdscategorieën is dat heerlijk eenvoudig.

Memoriseren met AniMatch

AniMatch is een heel eenvoudig memoryspel dat kinderen helpt om hun geheugen te trainen. Ben je bang dat je kind problemen zal hebben met concentratie op school? Dan is een van de beste educatieve apps, zoals deze, ideaal om er alvast lichtjes op te trainen.

Android | iOS

Ketnet Junior App

Naast entertainende filmpjes bevat de Ketnet Junior App ook heel wat leerrijke en stimulerende spelletjes voor je kind. Van kleuren leren tot dierengeluiden nabootsen: in een mum van tijd is je kleintje klaar om dit schooljaar het beste van zichzelf te tonen.

Android | iOS

Luna

Met deze gratis app van uitgever DeKeure leren kinderen correct schrijven of volgen ze een traject om te lezen. Dat klinkt té serieus, maar dankzij Luna en haar ruimteschip is het net heel leuk. Omdat je kind op het scherm met de vinger of pen (beter) moet ‘schrijven’, installeer je het best op een tablet of een smartphone met (heel) groot scherm. Ook fijn is dat linkshandigen er mee aan de slag kunnen.

Android | iOS

Juf Jannie

Leren lezen is de volgende grote uitdaging wanneer je kind de eerste stap richting lagere school zet. In deze app kunnen kleuters kiezen uit drie spelletjes die inzetten op het herkennen van letters. Een uitstekende app waarmee je kind alvast een mooie voorsprong boekt.

Android | iOS

Duolingo

Miljoenen volwassenen hebben met Duolingo een nieuwe taal geleerd, maar dankzij de speelse aanpak is het even geschikt voor jongeren. Zelfs kinderen vanaf het 2de leerjaar kunnen op ontspannen wijze kennismaken met een woordje Engels, Frans of Duits via deze toffe app. Door simpele spelletjes met voorgelezen woorden af te wisselen met inspreekoefeningen leert een kind snel veel bij. Het is misschien passieve kennis, maar dat kan handig zijn als de echte lessen beginnen. Het puntensysteem en de grappige icoontjes maken het plezant!

iOS - Android

Coach het rekenwonder

Is je kind al goed weg met de basis van het rekenen, maar staan er dit schooljaar maaltafels op het menu, dan stoom je hem of haar klaar met een app die tafels traint. Op een speelse manier leert je zoon of dochter de maaltafels, zonder dat het aanvoelt als een verplichting

Android | iOS

Karrewiet

Te jong om geïnteresseerd te zijn in actualiteit? Dat bestaat niet! Iedere dag om 15u30 vind je in de Karrewiet-app het nieuws van de dag op maat van je kind terug. Een leuke quiz of poll zorgt voor de vrolijke noot terwijl jij apetrots naar je zoon of dochter kijkt.

Android | iOS

Geslaagd met Wrts

Gaat je kind volgend schooljaar beginnen met bijvoorbeeld Frans te leren, én wil hij of zij zich alvast goed voorbereiden? Dan is Wrts de ideale app om je kind niet alleen bezig te houden, maar ook bij te laten leren. Je voert zelf de woorden in en de app stelt een toets samen die je kind vervolgens maakt. Maar vergeet niet: bij goede punten horen ook beloningen.

Android | iOS

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()