Menu
Terug

8 educatieve apps om je kind klaar te stomen voor school

Onze favoriete educatieve apps
Leestijd minuten
02 augustus 2019

Het is intussen augustus en voor heel wat gezinnen, waaronder het jouwe, nadert die spannende eerste schooldag weer. Maar hoe stoom je je kind klaar voor school? Met deze 7 educatieve apps voor alle leeftijdscategorieën is dat heerlijk eenvoudig.

Memoriseren met AniMatch

AniMatch is een heel eenvoudig memoryspel dat kinderen helpt om hun geheugen te trainen. Ben je bang dat je kind problemen zal hebben met concentratie op school? Dan is een van de beste educatieve apps, zoals deze, ideaal om er alvast lichtjes op te trainen.

Android | iOS

Ketnet Junior App

Naast entertainende filmpjes bevat de Ketnet Junior App ook heel wat leerrijke en stimulerende spelletjes voor je kind. Van kleuren leren tot dierengeluiden nabootsen: in een mum van tijd is je kleintje klaar om dit schooljaar het beste van zichzelf te tonen.

Android | iOS

Leren schrijven met LetterSchool

Gaat je zoon of dochter voor het eerst naar de lagere school, dan is leren schrijven een van de belangrijkste uitdagingen die hem of haar te wachten staat. Met LetterSchool laat je je kind alvast wat oefenen op schrijven op zijn eigen niveau, zonder druk van juf, meester of andere klasgenoten. Een van de meest educatieve apps ooit gemaakt.

Android | iOS

Juf Jannie

Leren lezen is de volgende grote uitdaging wanneer je kind de eerste stap richting lagere school zet. In deze app kunnen kleuters kiezen uit drie spelletjes die inzetten op het herkennen van letters. Een uitstekende app waarmee je kind alvast een mooie voorsprong boekt.

Android | iOS

Speciaal Bru-Taal

Heeft je kind problemen in de taalontwikkeling, dan is een app zoals Bru-Taal een godsgeschenk. De app stemt zich af op het niveau van je zoon of dochter, en laat ze spelenderwijs aan de slag gaan met letters en woorden.

iOS

Coach het rekenwonder

Is je kind al goed weg met de basis van het rekenen, maar staan er dit schooljaar maaltafels op het menu, dan stoom je hem of haar klaar met een app die tafels traint. Op een speelse manier leert je zoon of dochter de maaltafels, zonder dat het aanvoelt als een verplichting

Android | iOS

Karrewiet

Te jong om geïnteresseerd te zijn in actualiteit? Dat bestaat niet! Iedere dag om 15u30 vind je in de Karrewiet-app het nieuws van de dag op maat van je kind terug. Een leuke quiz of poll zorgt voor de vrolijke noot terwijl jij apetrots naar je zoon of dochter kijkt.

Android | iOS

Geslaagd met Wrts

Gaat je kind volgend schooljaar beginnen met bijvoorbeeld Frans te leren, én wil hij of zij zich alvast goed voorbereiden? Dan is Wrts de ideale app om je kind niet alleen bezig te houden, maar ook bij te laten leren. Je voert zelf de woorden in en de app stelt een toets samen die je kind vervolgens maakt. Maar vergeet niet: bij goede punten horen ook beloningen.

Android | iOS

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()