Menu
Terug

Acer Chromebooks: Snel, veilig en eenvoudig

19 juni 2019

De populariteit van Chromebooks neemt steeds meer toe. De voordelen van Google Chrome OS en het meestal zachte prijskaartje overtuigen meer en meer. Acer is marktleider op het vlak van Chromebooks en biedt een volledig assortiment.

Wat is een Chromebook?

Een Chromebook is niet zomaar een laptop waar een ander besturingssysteem dan Windows op draait. Qua hardware biedt een Acer Chromebook alles wat je zou willen, maar de software is afkomstig van Google. Het bedrijf ontwikkelde Chrome OS om computers eenvoudiger, veiliger en sneller te maken. Druk op de powerknop en binnen enkele seconden is de Chromebook opgestart.

Eenvoudig in gebruik

Geen onnodige afleidingen en complexe menu’s, want Chrome OS is gemaakt om eenvoudig in gebruik te zijn. En neen, je mist niets, want bij een Chromebook installeer je apps via de Google Play Store, net zoals op je Android-smartphone. Je vindt er heel veel terug, inclusief de MS Office-apps, maar ook muziek-apps en streamingdiensten zoals Netflix en YouTube. Werk aan je documenten en ontspan zoals je het altijd gewoon was. Het wordt nog beter, want een Chromebook bedien je eenvoudig via het toetsenbord en de touchpad, en sommige modellen via het aanraakscherm.

Eigen opslag én in de cloud

Bij een Acer Chromebook ontbreekt de zware software die je klassieke laptop trager doet draaien. Een groot deel van de apps draait immers in de cloud, op de servers van Google. Je hoeft dus helemaal geen uitgebreide installaties te doorlopen, het werkt gewoon allemaal meteen.

Wat als je geen internettoegang hebt, bijvoorbeeld op de trein? Geen probleem. Een Chromebook heeft ook eigen opslag. Je werkt gewoon verder tot er weer internettoegang is. Dankzij de cloud wordt het delen van documenten en bestanden heel eenvoudig. En een overvolle harde schijf, daar heb je nooit nog last van.

Security first

De Acer Chromebooks hebben nog een voordeel: de software is altijd up-to-date. Met het installeren van patches en software-updates hoef je je niet bezig te houden. Chrome OS bevat ook ingebakken beveiligingssoftware. Hierdoor maken virussen en andere malware weinig kans. Aan het instellen van een Chromebook verlies je ook weinig tijd. Vul je Google-gegevens in en je kunt meteen aan je mails, bestanden en andere log-ins. Het is even snel en makkelijk ingesteld als je smartphone!

Verschillende modellen

Acer heeft meerdere Chromebooks met verschillende eigenschappen. Schermformaten variëren van een compacte 11,6 inch tot een ruim scherm van 15,6 inch. Naast traditionele laptops zijn er ook Acer Chromebooks verkrijgbaar met een convertibledesign. Dit houdt in dat je het scherm kunt omklappen dankzij het 360-graden scharnier. Ideaal om te werken met een pen of om content te bekijken of te delen met anderen. De Chromebook R11, R13 en de Spin 13 en Spin 15 beschikken allemaal over zo'n convertibledesign. Je hoort het: er is altijd een Acer Chromebook die bij je past!