Menu
Terug

Acer Nitro-series: Alles voor gamers

28 augustus 2018

Acer lanceert de Nitro-series, een reeks betaalbare toestellen die alles biedt om serieuze en casual gamers maximaal te laten genieten van hun hobby. Van schermen tot gamelaptops, Nitro heeft het allemaal!

Voor hardcore gamers heeft Acer al jaren de Predator-reeks, met het neusje van de zalm wat mogelijk is qua gaminghardware. De nieuwe Nitro-reeks heeft een andere insteek. De toestellen uit de Nitro-familie bieden goede prestaties zodat games als Fortnight of Far Cry 5 er geweldig uitzien, maar ze zijn toegankelijker geprijsd. De styling is misschien wat subtieler, maar onder de motorkap is de hardware wel helemaal top. Of je nu een laptop, desktop of gamemonitor zoekt, Acer bedient je op je wenken met Nitro.

Nitro 5

Casual gamers die dromen van een snelle gamelaptop, let op! De Nitro 5 is precies wat je zoekt. Er is zijn verschillende modellen van dit knappe toestel, telkens met uiteenlopende hardwarecomponenten. Maar een ding hebben ze alvast gemeen: ze combineren een stoer uiterlijk met hardware die krachtig genoeg is om games in hoge kwaliteit te spelen. De Nitro 5 komt met een 15,6-inch Full HD-scherm met ComfyView, waardoor je zowel ’s avonds als overdag een goed zicht hebt op de actie. Vergis je niet, de Nitro 5 is een echte gamelaptop. Klap hem open en bewonder dat mooie toetsenbord met rode backlight en met de belangrijkste gametoetsen geaccentueerd. Ook het donkerrode scharnier, het rood biesje rond de grote trackpad en de carbon-look van de behuizing geven de Nitro 5 echt het karakter van een gamebeest.

Nitro 50

Racen aan je bureau

Ben jij een old school gamer die zweert bij een desktopcomputer? Hier is de Nitro 50, een slanke pc die onder je bureau past, maar die je wellicht net wel in het zicht wilt plaatsen. De rode grille aan de voorkant en het kenmerkende Nitro-logo mogen gezien worden. Ook handig zijn de makkelijk te bereiken poorten aan de voorkant. Een headset inpluggen of een externe USB 3.0-schijf aansluiten doe je in een wip. Ook hier zijn er verschillende Nitro 50-modellen met steeds betere hardware. De grafische prestaties zijn altijd uitstekend, want je kunt rekenen op een snelle grafische kaart van Nvidia (een GeForce GTX 1050Ti of GTX 1060).

Helemaal beeld

Bij een coole game-pc hoort een even coole gamemonitor. Dat is Acer niet uit het oog verloren. Het lanceert de Nitro VG240, een 24-inch Full HD 16:9-scherm waar je lievelingsgames in volle glorie op tonen. Je kunt je helemaal op het beeld richten, want van schermranden is er nauwelijks sprake. Ondersteuning is er ook voor FreeSynch van AMD, waardoor je met een Radeon-GPU geen last meer hebt van tearing en schokken. De Nitro-familie van Acer heeft dus alles wat je nodig hebt om het gamen een grote boost te geven.

Meer met Nitrosense

Je kunt je Nitro-computer optimaal laten presteren met Nitrosense. Deze speciale software heeft Acer ontwikkeld zodat je de hardware naar hartenlust kunt tunen en overklokken.

Nitro VG240