Menu
Terug

Maak kennis met de ultieme game-pc: Acer Predator Orion 3000

13 november 2018

De Predator Orion 3000 van Acer is een game-pc die de lat wel heel erg hoog legt. Onder het coole, nieuwe design schuilt een monster van een gamemachine dat het uiterste uit elk game haalt.

Compact en toch supersnel

Het nieuwe design dat Acer introduceert met de Predator Orion 3000 is een echte blikvanger, met scherpe lijnen en een coole verlichting in de behuizing ingebouwd. De voorkant maakt meteen duidelijk dat dit een rasechte gamecomputer is, met het stoere Predator-logo en de verlichte ventilator. En tegelijkertijd blijft het toestel praktisch, want alle aansluitingen zitten vooraan binnen handbereik. Je headset inpluggen doe je zonder onder je bureau te duiken en achter de kast te zitten rommelen.

Leuk om naar te kijken, maar fraaie looks zijn zeker niet het enige waar deze desktop-pc in uitblinkt. Het indrukwekkendst is misschien wel dat de Predator Orion 3000 ondanks zijn compacte formaat toch prestaties van het allerhoogste niveau levert. De uitgekiende mix van performante hardwareonderdelen zorgt voor vloeiende graphics en games die snel laden. De Predator Orion 3000 draagt zelfs het Ready for VR-label, wat aangeeft dat dit een echte krachtpatser is. Het is een kwaliteitslabel, want voor Virtual Reality heb je nu eenmaal veel rekenkracht nodig.

Supergeheugen

De processor van de Predator Orion 3000 is een Core i7-8700, een snelle chip - wat dacht je van een pieksnelheid van 4,6 GHz - van Intels achtste en nieuwste processorgeneratie, aangevuld met 8 GB DDR4-geheugen. Dat zorgt al voor prima prestaties in apps en games, maar de Predator Orion 3000 heeft nog een spectaculair extraatje aan boord: Optane.

Deze nieuwe technologie van Intel bestaat uit 16 GB bijkomend supersnel Solid State-geheugen dat de harde schijf van 2 TB assisteert om games nog sneller te laden. De snelheidswinst is enorm. Bij games die doorlopend data inladen, bijvoorbeeld met grote open werelden, is dit een enorme troef. Optane maakt het gamen echt veel leuker, want je moet veel minder lang wachten. En wachten, dat doet niemand graag!

Snelle graphics

Een snelle processor, chipset, geheugen en opslag zijn cruciaal voor de beste gameprestaties. Op dat vlak zit je goed bij de Predator Orion 3000. En qua graphics? Ook daar kan deze Acer-pc zijn mannetje staan. Een GeForce GTX 1060 met 6 GB GGDR5-videogeheugen is in staat om 3D-graphics in een heel hoge kwaliteit te tonen, ook in de hogere resoluties. De videokaart bezit voldoende HDMI- en DisplayPort-aansluitingen voor meerdere monitoren mocht je een opstelling met meerdere schermen hebben.

Goed uitgerust

De Predator Orion 3000 is op alle vlakken goed uitgerust. Naast de DVD-schrijver bezit hij alle draadloze mogelijkheden die helemaal up-to-date zijn (inclusief Bluetooth 5.0) en alle mogelijke aansluitingen. Ja, ook een USB Type 3-, drie USB 3.1 Gen-1- en vier USB 2.0-poorten. Gedaan met gamen? Hang je headset dan maar op aan de praktische cradle aan de zijkant van de kast!

Tunen met PredatorSense

Net zoals F1-piloten graag hun bolides volledig naar hun eigen hand zetten, kun je met het PredatorSense-controlepaneel de Predator Orion 3000 volledig finetunen naar jouw persoonlijke smaak. Via deze slimme software pas je de verlichting en koeling aan, en kun je zelfs per game toetsen instellen.