Menu
Terug

Acht apps voor de ideale work-out

04 mei 2021

Klaar om komaf te maken met die overtollige coronakilo’s? Neem dan je smartphone bij de hand en swipe je slank - en gezond! Deze fantastische apps helpen je op een effectieve manier gewicht te verliezen zonder dat je daarvoor doelloos rondjes moet gaan lopen.

Centr

Wil jij er graag uitzien zoals Chris Hemsworth? Of presteer je beter met wat mannelijk schoon in de buurt? Deze gezondheidsapp werd ontwikkeld door Chris Hemsworth en helpt je beter te eten en te sporten. Samen met een team van gezondheidsexperts reikt de Hollywood-god je dagelijks oefeningen en advies op maat aan. En dit zowel voor beginnende sporters als voor fitnessveteranen.

Android - iOS

Garmin Connect

“Listen to your heart, when it’s calling for you.” Van je hartslag kun je tijdens het sporten veel leren. Hoeveel calorieën je verbrandt, hoe goed je conditie is, je vetpercentage, … Met een activitytracker of smartwatch van Garmin worden al die zaken gemeten en berekend, waarna je je vooruitgang kunt checken in de Garmin Connect-app. Aan de hand van deze data stelt de app ook het ideale trainingsschema voor je op.

Android - iOS

Fitbit Coach

Fitbit is tot op vandaag de ongeslagen kampioen onder de activitytrackers. De slimme apparaatjes registreren elke beweging en berekenen hoe gezond je bezig bent. Om het maximum uit je Fitbit-activitytracker te halen, koppel je die aan Fitbit Coach. Deze sportapp berekent met welk type work-out jij het meest gebaad zou zijn en stelt een haalbaar en persoonlijk trainingsschema voor je op.

Android - iOS

Freeletics

Freeletics is een van de populairste sportapps van het moment, en dat mag niet verbazen. De app bouwt samen met jou aan een gezonde geest in een gezond lichaam aan de hand van work-outs (in alle vormen en maten), meditatie en voedingsadvies. Kies zelf je doelen en de tijd en energie die jij in jezelf wilt investeren. Met Freeletics krijg je de voordelen van een lifecoach voor een fractie van de prijs.

Android - iOS

STEEZY

Volhouden is vaak het moeilijkst. De allerbeste manier om je sportroutine te blijven uitvoeren? Je work-out leuk maken! STEEZY geeft je digitale toegang tot meer dan duizend danslessen. Professionele dansers en coaches tonen je nieuwe moves, leren je complete choreografieën aan en laten je shaken in je woonkamer. Trek je dansschoenen aan, kies je favoriete dansstijl en laat het afvallen al swingend beginnen!

Android - iOS

KinetiCoach

Vragen sportroutines te veel engagement voor jou? Dan kun je KinetiCoach uitproberen. Deze app laat je bewegen, ongeacht waar je bent en hoeveel tijd je hebt. Je kiest telkens hoe lang je wilt trainen (snel even tussen twee Zoom-sessies door?), hoe hard je wilt sporten en welk materiaal je voor handen hebt (enkele gewichtjes, een zwembad of helemaal niets?). Zo geniet je op elk moment van een geschikte work-out.

Android - iOS

Charity Miles

Aan doelloos rondjes lopen rond het dorpsplein doen we niet mee, maar lopen voor het goede doel, dat is iets anders. Met Charity Miles op je smartphone wordt elke wandel-, loop- of fietstocht een sponsortocht voor het goede doel. Per kilometer die je aflegt gaat een deel van de advertentie-inkomsten van de app naar een goed doel van jouw keuze. Zo verlies je kilo’s en win je karmapunten met elke stap die je zet.

Android - iOS

Zombies, Run

Nog een app die lopen leuk maakt: Zombies, Run. In deze prettig gestoorde app word je op de hielen gezeten door zombies. Alleen door te lopen kun je overleven. Dankzij een hoorspel waan je je helemaal in een post-apocalyptische wereld. Dat is niet alleen razend spannend, maar het doet je ook vergeten dat je nota bene aan het lopen bent. Voor wie niet van zombies houdt, zijn er ook tal van andere avonturen.

Android - iOS

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()