Menu
Terug

Acht apps voor het perfecte kerstfeest

15 december 2021

Een kerstfeest plannen, dat is 101 dingen tegelijkertijd doen. Cadeaus inslaan, uitgebreid kokkerellen, je tafel feestelijk dekken, … Gelukkig vind je enkele behulpzame, digitale kerstelfen die graag een handje toesteken in de vorm van deze acht apps.

Evite

Als je papieren uitnodigingen ouderwets vindt en een snel app’je onpersoonlijk, is er Evite. Hiermee maak je in enkele minuten een persoonlijke uitnodiging die je via mail, Facebook, Whatsapp of andere media met je gasten kunt delen. Je kunt er een poll aan toevoegen over de datum, het menu en andere zaken voor het feest.

Wichtel App

Weet je nog hoe je als kind namen trok uit een washandje? Wichtel App is in feite een digitaal washandje. Je stopt er de namen van al je gasten in en de app kiest willekeurig voor wie iedereen moet gaan shoppen. En dat kan zowel via mail als offline (waar je de smartphone aan elkaar moet doorgeven).

Paprika 3

Het kerstmenu is bij uitstek een uitgebreid menu waarvoor je op de meest obscure websites naar onmogelijke receptjes gaat zoeken. Paprika 3 bundelt al die recepten in één overzichtelijke app. Telkens je een receptje spot, voeg je het toe aan jouw collectie. Zo is Paprika 3 het enige kookboek dat je op kerstavond nodig hebt.

Listonic

Geen kerstfeest zonder kerstinkopen. Eens uitgebreid naar de supermarkt, bij de goede slager passeren, cadeautjes kopen bij MediaMarkt, … De app Listonic houdt bij wat je nog allemaal in huis moet halen en wat er reeds in je mandje ligt. Zo houd je het hoofd koel in de drukke winkelstraten en -rayons.

Giftster

Weet jij wat je aangetrouwde tante Ann graag wil voor kerst? Wel, wij ook niet! Daarom is er Giftster, een handig platform waarop iedereen zijn of haar verlanglijstje met elkaar kan delen. Vertel anderen wat je graag wilt krijgen en check de lijstjes van de rest van de familie. Zo krijg je zeker niet nóg een boekenbon.

Cocktail Flow

Met Cocktail Flow haal je de barman in jezelf naar boven. Je vertelt de app wat er in je drankkast staat en ze geeft je een overzicht van alle cocktails die je ermee kunt maken. Vervolgens neemt ze je stap voor stap mee door het shakeavontuur. Maar dat hoeven je gasten natuurlijk niet te weten.

Napkin Folding

Een zwaan, een kraanvogel, een kikker, … Met de juiste origamivaardigheden verwelkom je het hele dierenrijk op je feesttafel. Al is die oosterse vouwkunst moeilijker dan je denkt. Gelukkig is er de app Napkin Folding. Die laat zelfs de onhandigste Harry koddige knutselwerkjes maken met servetten.

Christmas Radio

All I want for Christmas is … aangepaste muziek. Met de Christmas Radio-app liggen alle radiostations die op kerstmuziek teren aan je vingertoppen. Zap rustig tussen Wham!, Mariah en Sinatra, en laat de kerstsfeer weergalmen door je woonkamer - dat kan natuurlijk ook het hele jaar door.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()