Menu
Terug

Acht datingapps voor wie ‘uitgetinderd’ is

11 oktober 2021

Heb je tijdens de coronacrisis alle potentiële matches in je regio al naar links of rechts geswiped? Zet je liefdesjacht dan verder op een van deze nieuwe datingapps. In de online appwinkels barst het tenslotte van de digitale plekken waar je je ware liefde kunt vinden.

Bumble

Geen platform vol hartenbrekers, maar wel een plek waar gentlemen en ladies elkaar ontmoeten. Op Bumble hebben de vrouwen het voor het zeggen! Mannen kunnen er een profiel aanmaken, maar je kunt pas praten als ook zij geïnteresseerd is. Hierdoor trekt het vooral daters aan die klaar zijn voor iets serieus.

Grindr

Elke homo- en biseksuele man kent Grindr. Deze datingapp is een monument binnen de holebigemeenschap waardoor je er een ruim aanbod aan knappe en interessante mannen treft. Geluksvogels vinden er de liefde van hun leven, maar waarschijnlijk vind je er vooral nieuwe kameraden - of de nacht van je leven.

Her

Wat Grindr is voor homo- en biseksuele mannen, is Her voor vrouwen die op vrouwen vallen. De app is geen platte vleeskeuring, maar probeert gelijkgestemde vrouwen met elkaar in contact te brengen. Gebruikers zoeken er dus niet enkel naar dates, maar ook naar een leuk dagje weg of een nieuwe vriendengroep.

Snack

Als je een influencer aan de haak wilt slaan, is Snack de vijver waarin je moet vissen. Het datingplatform vervangt stoffige foto’s en profielen door TikTok-achtige filmpjes die de gelukzoekers zelf maken. Zo ontdek je niet alleen hoe je match eruitziet, maar ook waar hij of zij voor staat. #boomersnotwelcome

XO

De app XO zet de ‘play’ in ‘playdate’. In plaats van eindeloos te chatten speel je er leuke spelletjes met je nieuwe crush. Gekke dilemma’s, tekenspelletjes, … Zo leer je de persoon aan de andere kant pas echt kennen. De app staat nog in zijn kinderschoenen, waardoor het aanbod aan daters er voorlopig nog beperkt is.

Thursday

Datingapps vergen veel tijd. Bij Thursday lossen ze dit op door hun datemarkt maar een dag per week te openen. Elke donderdagochtend serveert het je een selectie matches. Knoop meteen een gesprek aan als je geïnteresseerd bent, want om klokslag middernacht verdwijnen je aanbidders en aanbidsters onherroepelijk.

Happn

Wat doe je als je de liefde van je leven spot in een drukke winkelstraat, maar je te laat bent om hem of haar aan te spreken? Dan open je Happn! Deze app houdt bij waar je bent en toont je de profielen van iedereen die je gepasseerd hebt. Zo kun je achteraf alsnog contact opnemen met je liefde op het eerste gezicht.

Kippo

Kippo is de matchmaker voor gamers op het liefdespad. De app koppelt je aan dates die op persoonlijk vlak bij je passen en die dezelfde games spelen. Het is nog even wachten op de Europese release, maar je kunt je alvast pre-registreren om de app als eerste te kunnen downloaden. En ze gameden nog lang en gelukkig!

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()