Menu
Terug

Acht leesapps om te verslinden op je smartphone of tablet

09 maart 2021

Uren snuisteren tussen stoffige boeken, jezelf verliezen in een papieren wereld, … Lezen is een waar plezier! Toch lezen we steeds minder. Daar probeert een schare leesapps nu verandering in te brengen door ook Jules Verne en Dan Brown digitaal te laten gaan.

1. Bookchoice

Last van keuzestress in de boekenwinkel? Leesapp Bookchoice maakt het je gemakkelijk door elke maand acht topromans te selecteren. Abonnees kunnen die vervolgens gratis digitaal lezen. Je hoeft ze gelukkig niet alle acht in een maand te verslinden, want ook daarna blijven ze beschikbaar in de app.

Download voor Android en iOS

2. LibriVox

Wie - na een lange werkdag - liever naar zijn favoriete boeken luistert, zit goed bij LibriVox. Op deze app kan iedereen zijn favoriete boeken inlezen als audioboek of naar reeds opgenomen verhalen luisteren. Vaak gaat het om iets oudere boeken, maar ze zijn wel beschikbaar in tientallen talen.

Download voor Android en iOS

3. Inkitt

De volgende generatie bestsellerschrijvers hokt samen op Inkitt. Deze app is een platform waar beginnende auteurs hun verhalen met de wereld kunnen delen. Ook jij kunt hiervan meegenieten door hun schrijfsels gratis te lezen en te beoordelen. Wie weet ontdek jij wel de volgende J.K. Rowling.

Download voor Android en iOS

4. izneo

Lees je liever strips dan romans? Dan zit je goed bij izneo. Deze app van Belgische makelij verzamelt de beste stripboeken uit binnen- en buitenland. Je koopt elk album apart, maar kunt het vervolgens zo vaak lezen als je wilt. Je kunt ook gratis de eerste pagina’s van iedere strip doorbladeren.

Download voor Android en iOS

5. Blue Light Filter - Night Mode

Niets is zo frustrerend als moeten stoppen met lezen omdat je ogen vermoeid raken. De Blue Light Filter-app kan dat voorkomen door het blauwe licht van je smartphone weg te filteren. Hierdoor kun je - zeker in donkere ruimtes - veel relaxter lezen. De meeste smartphones en tablets hebben een nachtfunctie, maar deze app werkt nóg beter.

Download voor Android

6. Wattpad

Op de leesapp Wattpad kan iedereen gratis verhalen publiceren. Dat betekent dat er heel wat middelmatige schrijfsels te vinden zijn, maar je kunt er ook onbekende parels lezen. Wie tijd en zin heeft om te grasduinen door het immense aanbod van gratis lectuur, vindt er zeker een fantastische pageturner.

Download voor Android en iOS

7. Bksy

Leen jij je boeken steeds uit, maar vergeet je aan wie? Download dan Bksy! Op deze app houd je bij welke boeken je bezit en aan wie je ze uitleent. Met Kerst kun je je boekenlijst ook delen met vrienden en familie. Zo ligt er zeker niet nóg een exemplaar van De Da Vinci Code onder de kerstboom.

Download voor Android en iOS

8. FBReader

Weinig leesapps zijn zo slim als FBReader. De gratis app oogt een beetje aftands, maar kan quasi elk type ebook openen. Je kunt er ook verschillende achtergrondkleuren kiezen, afhankelijk van hoe licht het in je kamer is. Verwacht niet te veel ditjes en datjes, maar gewoon een kwalitatieve leesapp.

Download voor Android en iOS

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()