Menu
Terug

Amélie De Rycke geeft 7 tips om flatterend te poseren

01 april 2019

Eenmaal je knappe foto’s met je smartphone kan maken, is het de kunst om je lichaam goed te positioneren. Terwijl haar aantal volgers blijft groeien, geeft Instagramkenner Amélie De Rycke (@ameliederycke) ons acht tips om flatterend te poseren.

1. Kies een kant

“Om te beginnen, ga je op zoek naar welke kant van je gezicht het meest fotogeniek is. Eens je die bepaald hebt, kun je hem altijd in de strijd gooien. Ik draai mijn hoofd altijd zachtjes naar links om mijn rechterkant in de verf te zetten.”

2. Wees spontaan

“Niets is zo belangrijk als bewegen voor de camera. Doe iets met je handen of wandel in het rond – zo voel jij je comfortabeler dan wanneer je stokstijf staat te poseren. Troef is een fotograaf die je op je gemak stelt. Mijn foto’s worden over het algemeen door mijn vriend of zus gemaakt, dus dat kan niet anders.”

3. Wees elegant

“Kantel je schouder die naar de camera wijst lichtjes naar onderen en leun een beetje naar voren. Zo ziet je hals er langer uit en vallen je jukbeenderen meer op.”

4. Selfies maken

“Kies bij selfies steevast om de foto vanuit een hoger perspectief te maken. Dit is een trucje dat ik zelf altijd toepas om een geslaagd zelfportret te maken.”

5. Lange benen

“Altijd al gedroomd van langere benen? Goed nieuws, want je kunt ze makkelijk optisch verlengen. Dat doe je door de fotograaf te vragen de lens lager dan je ooghoogte te plaatsen. Heb je de lens toch liever voor je? Leun dan op je achterste been en houd het voorste elegant gestrekt. Dit werkt ook wanneer je tegen een muurtje leunt en je benen languit voor je kruist.”

6. Heb geduld

“Iedereen heeft poses die beter voor zijn lichaam werken dan voor een ander. Oefening baart kunst en het is troef om niet gefrustreerd te raken. Soms neem ik tientallen poses aan en moet mijn vriend 50 foto’s maken vooraleer ik tevreden ben.”

7. Train je kaakspieren

“Wie niet graag met zijn tanden bloot lacht en een gesloten mond toch maar vreemd vindt, kan de mond lichtjes openen en de tong tegen het gehemelte drukken. Hierdoor spannen je kaakspieren zich op en bekom je een mooi, ontspannen resultaat.”