Menu
Terug

Apps: Persoonlijke coaches

Verbeter jezelf
Leestijd minuten
22 januari 2018

Trainen, minder stress, afvallen of gewoon je leven organiseren. Wat zijn jouw goede voornemens voor 2018? Welke ze ook zijn, ze waarmaken gaat zoveel makkelijker als er iemand over je schouder meekijkt. En dat is meteen de missie van deze slimme apps. Ze nemen graag de rol van je persoonlijke trainer op zich.

#1 Memrise - leer een nieuwe taal

Platform: Android, iOS

Altijd al een vreemde taal willen leren? Met Memrise leer je ze zonder moeite. De wetenschappelijke basis van het programma is sterk. Je hoort woorden, je leert ze schrijven en spreken, en je leert ze kennen - zowel van je moedertaal naar de vreemde taal als omgekeerd. De cursussen gebruiken woorden die veel samen gebruikt worden zodat je zo snel mogelijk context en verbanden leert. Maar Memrise maakt het hele proces ook leuk. De app werkt grotendeels als een spel, waarin je nieuwe woorden leert en vooruitgang maakt in de cursus. Objectieven zorgen ervoor dat je iets hebt om naar uit te kijken en door een dagelijks doel te stellen herinnert de app je er regelmatig aan om te oefenen. Een uitgebreide community brengt je in contact met andere leerlingen.

Apps: Persoonlijke coaches - Memrise

#2 Runtastic - looptraining

Platform: Android, iOS

Google Play

We nemen ons allemaal regelmatig voor om gezonder te leven, en dit jaar gaan we echt starten met joggen. Om de strijd aan te gaan met de verveling is een goede coach onontbeerlijk. Runtastic helpt je daarbij. Deze app maakt van je smartphone een activiteitentracker. Registreer joggen, fietsen, wandelen en meer. De app gebruikt de GPS van je smartphone om je gelopen parcours te volgen, en geeft je duidelijke feedback over de afgelegde weg, snelheid, het calorieverbruik en meer. Geavanceerde grafieken en statistieken tonen je vooruitgang. Je kunt trainingsschema’s en trainingsdoelen opstellen. Als je met vrienden loopt, kun je elkaar live aanmoedigen. De app geeft stemfeedback terwijl je loopt, en vrolijkt je workout op met muziek via Spotify, Google Music of een andere muziekbron.

#3 Lifesum - leef gezond(er)

Platform: Android, iOS

Een gezonde levensstijl is niet zo moeilijk als je denkt. Lifesum helpt je gezonder te eten, gewicht te verliezen of juist wat gewicht bij te kweken of sterker te worden. Stel een doel voorop, kies een specifieke aanpak en Lifesum creëert een plan voor jou. Bijhouden wat je eet is makkelijk dankzij de barcodescanner. Lifesum geeft je ook volop tips om slimmer te eten. En met de watertracker houd je netjes bij of je wel voldoende drinkt. Met dagelijkse feedback, suggesties en aanmoedigingen houdt de app je op het juiste pad. Heb je voorkeur voor een specifiek dieet? Ook daar kan Lifesum rekening mee houden. En dankzij een uitgebreide keuze aan recepten is het makkelijk om gevarieerd en gezond te eten. Uiteraard is het leuk om je vooruitgang met je vrienden te delen - dat houdt je nog meer gemotiveerd.

Apps: Persoonlijke coaches - Lifesum

# 4 Wunderlist - lijstjes

Platform: Android, iOS

Apps: Persoonlijke coaches - Wunderlist

Organiseer je je lijstjes nog met post-its op de ijskast of haastig geschreven briefjes op een restje papier dat je dan nooit meer terugvindt? Wie het serieus meent met lijsten, schakelt over naar Wunderlist. Een eenvoudige app, met tonnen functionaliteit die je lijstjes zoveel handiger maken. De app is beschikbaar op alle platformen, en via het internet. Je deelt in een knip lijsten en taken met familie en vrienden of collega’s. Voor wat verduidelijking kun je foto’s of documenten toevoegen aan een taak, en besprekingen over die taak voer je in de app zelf. Stel herinneringen in of delegeer een taak aan iemand anders. En natuurlijk kun je de taken en lijsten ook netjes ordenen in verschillende mappen. Zo vergeet je werkelijk niets meer.

#5 Insight Timer - meditatie

Platform: Android, iOS

Tot rust komen kan een bijna onmogelijke taak lijken deze dagen. En toch, onze smartphone, zelf maar al te vaak een bron van stress, kan je ook helpen om te ontspannen. Insight Timer is je persoonlijke meditatiecoach. Ben je gestresseerd? Kun je niet slapen? Of heb je nood aan herstel? De app laat je toe om zelf een meditatie te creëren, met achtergrondgeluid, verschillende activiteiten, duurtijden en intervallen. Of kies uit één van de meer dan 5.800 volledig gratis begeleide meditaties, uit verschillende tradities en oorsprongen. Een uitgebreide gemeenschap helpt je om je dagelijks even te ontspannen of praat met je over de dingen des levens. Duidelijke statistieken en mijlpalen tonen je vooruitgang.

Apps: Persoonlijke coaches - Insight

#6 Lumosity - hersentraining

Platform: Android, iOS

Apps: Persoonlijke coaches - Lumosity

Een beetje dagelijkse training is niet alleen aan te bevelen voor je lichaam, maar ook voor je brein. Dat kan ook in de vorm van wat leuke spelletjes. Je geheugen, concentratievermogen, denksnelheid en probleemoplossend vermogen zullen je dankbaar zijn. Met Lumosity kun je zo aan de slag. Eerst een kleine test om je startpositie te bepalen. Vervolgens doe je dagelijks een workout voor je brein die je traint op vijf cognitieve vaardigheden. De spelletjes zijn aangepast aan jouw niveau zodat ze altijd een uitdaging blijven. Vervolgens kun je je vooruitgang nagaan in de statistieken en krijg je inzage in je sterke en zwakke punten. De app lijkt dan wel een spelletje, maar Lumosity werkt samen met meer dan veertig universitaire onderzoekers wereldwijd.

Welke apps zou jij niet meer kunnen missen?

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()