Menu
Terug

Archos Diamond Omega

01 februari 2018

Kijk naar wat de Diamond Omega van Archos allemaal te bieden heeft en je zal zien dat het om een echte topsmartphone gaat. Schrik niet als je naar het prijskaartje kijkt en beseft hoe betaalbaar hij is.

Magistraal scherm

Met de Diamond Omega maakt Archos een duidelijk statement: het is mogelijk om een smartphone te creëren die de allerbeste hardware met een zeer stijlvolle behuizing weet te combineren, zonder dat je je daar blauw voor betaalt. Archos is er zelfs in geslaagd een echte designblikvanger te creëren!

Diamond Omega van Archos - Magistraal scherm

Wat je ook doet met de Diamond Omega (foto’s nemen, video’s kijken, apps gebruiken, gamen, …) het ziet er verbluffend mooi uit. Dat komt onder meer omdat het 5,73 inch grote IPS-scherm geen zijranden bezit. Het buigt mooi over de zijkanten heen en gaat naadloos in de metalen en glazen luxebehuizing over, waardoor het bijna in de lucht lijkt te zweven.

Diamond Omega van Archos - Groot scherm

Omdat het een langer 17:9-scherm betreft, krijg je een groot kijkoppervlakte zonder dat de smartphone zelf echt heel fors overkomt. Hij past nog gewoon in je broekzak. Het scherm toont een resolutie van 2.040 x 1.080 pixels en is bijzonder helder, zodat je zelfs in zonlicht van een zeer scherp beeld geniet.

Vier camera’s

Smartphones die uitgerust zijn met vier camera’s kom je niet vaak tegen. De Diamond Omega is een van de weinige, met twee camera’s achteraan en twee vooraan. Dit is niet voor de show, want door het gebruik van twee beeldchips en lenzen kun je foto’s maken met een mooi bokeh-effect.

Leuk voor bijvoorbeeld portretten, waarbij de persoon scherp verschijnt en de achtergrond op een kunstige manier wazig wordt. Geen kenner van fotografie? Niet getreurd, de uitstekende camera-app helpt je om het beste resultaat te krijgen. Dat je ook kunt filmen in 4K moeten we je wellicht niet vertellen?

Diamond Omega van Archos - Speciale camera

Turbohardware

De prestaties van de Archos zijn die van een topsmartphone. Dat komt omdat de gebruikte hardware op vele vlakken identiek is met die van duurdere topmodellen. Zo is de gebruikte chip, de Qualcomm Snapdragon 835, zowat de beste die je nu op de markt vindt. De Diamond Omega komt bovendien met 8 GB geheugen en 128 GB opslagruimte, wat ook specificaties uit de hoogste klasse zijn.

Diamond Omega van Archos - Turbohardware

Maar wat betekenen die cijfers? Dankzij dat ruime geheugen dans je soepel van de ene app naar het andere, terwijl 128 GB aan opslag je plaats in overvloed geeft om zoveel apps te installeren als je wilt. Zelfs voor een grote muziekcollectie of video’s is er ruimte genoeg.

Krachtige hardware is leuk, maar is de Diamond Omega wel handig in gebruik? Zeker, dankzij de slimme Nubia UI 5.0-interface die bovenop Android Nougat ligt en propvol nuttige functies zit. Zo kun je de al ruime batterij van 3.000 mAh nog langer laten meegaan door de NeoPower 3.0-powersavingfunctie te activeren. Zo blijf je drie uur langer genieten van deze topper!

Breed zoombereik

De twee lenzen achteraan zorgen ervoor dat je in allerlei situaties geslaagde kiekjes maakt. Zo heeft een camera een diafragma voor slechts f/1,8, waardoor je in de schemering scherp kunt blijven fotograferen, terwijl de andere camera een 2x zoomlens bezit.

Diamond Omega van Archos - Breed zoombereik