Menu
Terug

Archos geeft zuurstof voor je portemonnee

04 september 2019

Bij Archos kun je altijd terecht voor erg scherp geprijsde smartphones en tablets die heel veel kunnen. Voor de nieuwe Oxygen-familie met zijn krachtige hardware geldt dat zelfs dubbel.

Perfect voor ontspanning

Nog maar pas gelanceerd en nu al beschikbaar bij MediaMarkt: de Archos Oxygen 68 XL met Android 9.0 en een dubbele camera achteraan. De blikvanger - naast het zeer bescheiden prijskaartje -­
is het grote scherm. Hoe groot? Wat dacht je van 6,85 inch, een formaat waarop films, games en websites perfect tonen? Zo hoeft een lange rit in de trein of een verloren uurtje tussen twee lessen geen kwelling meer te zijn. Je haalt snel de Oxygen 68 XL boven. Liever een iets kleiner toestel? Dan zijn er de Oxygen 57 en de Oxygen 63. De batterij laat je niet snel in de steek, want de Oxygen 68 XL komt met een AI-functie om stroom te besparen en met een immense batterij van 5.000 mAh. Dat is veel meer dan in een doorsnee smartphone.

archos

Tot vijf speakers aansturen

Ondanks de lage prijs zit de Oxygen 68 XL propvol slimme functies die je eerder van een high-end smartphone zou verwachten. De ingebouwde AI-chip bespaart stroom, verbetert de beeldhelderheid en helpt bij het navigeren. Je kunt zelfs gebaren gebruiken om deze Archos-smartphone te bedienen - zonder het scherm aan te raken! Fijn voor muziekliefhebbers: de Oxygen 68 XL kan tegelijkertijd tot vijf Bluetooth-speakers voorzien van muziek. Een eigen wall of sound bouwen met jouw speakers en enkele luidsprekers van vrienden is kinderspel.

archos

Van tablet tot muzieksysteem

De motor van een feestje zijn, dat is een rol die de elegante Oxygen 101 S-tablet graag op zich neemt. Het is een zeer betaalbaar toestel met een groot 10,1-inch scherm en premiumafwerking. Ideaal voor onderweg of thuis. Met de optionele Sound Dock creëer je een volwaardig muzieksysteem. Gewoon de Oxygen 101 S in de Sound Dock plaatsen en de liedjes die jij selecteert spelen door de krachtige speakers van de dock. De Sound Dock is even handig als je ’s avonds een filmpje meepikt op de Oxygen 101 S. De tablet wordt perfect gepositioneerd voor ontspannen kijken en de soundtrack klinkt beter dankzij de twee grote speakers in de Sound Dock.

Archos is van alle markten thuis

Het grote Full HD-scherm nodigt uit om films en foto’s te bekijken, maar de Oxygen 101 S kan nog veel meer. Dankzij Android 9.0 geniet je van de nieuwste Google-mogelijkheden, zoals Digital Wellbeing (dat je helpt om je mobiele toestel slim te gebruiken) of bediening via gebaren. Wil je veel apps installeren? Standaard krijg je 32 GB en via een microSD-kaartje breid je dat in een wip uit.

Ze zijn zo mooi!

De Archos Oxygen-toestellen bezitten nog een troef: ze ogen knap. De Oxygen 101 S heeft een achterkant uit aluminium. De afgeronde hoeken en de metalen rand zorgen voor de nodige verfijning. De Oxygen 68 XL is mooi afgewerkt met afgeronde hoeken en heel kleine schermranden. In het blauw is hij helemaal onweerstaanbaar!

archos

Waar is de notch?

Veel smartphones hebben een ‘notch’ of uitsparing die het scherm onderbreekt. Dat is nodig voor de selfiecamera. De Archos Oxygen 68 XL pakt het anders aan: de camera zit in de rechterhoek, waardoor het midden vrij blijft.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()