Menu
Terug

Asus VivoBook 15 X512DA: nieuwe laptop met filterdunne randen

26 november 2020

“Heeft deze compacte laptop een 15-inch scherm, meen je dat?” Verwacht je maar aan deze vraag als je uitpakt met de elegante VivoBook 15 van Asus, met NanoEdge-display en een geweldig toetsenbord.

Jij en het beeld

De blikvanger bij de Asus VivoBook 15 X512DA? Zonder twijfel het prachtige scherm. Je bekomt totale focus, want door de ultradunne zijranden (5,7 millimeter!) lijkt het scherm in de lucht te zweven. Voor de techies: de verhouding tussen het scherm en de randen is 88 procent, een zeer hoog cijfer. Of je nu werkt, ontspant of gamet, je wordt helemaal ondergedompeld in wat je doet. Plus, door die kleine schermranden wordt deze Asus-laptop zelf weer een stukje kleiner. Dat maakt het nog makkelijker om de VivoBook 15 in je messengerbag of rugzak te stoppen. Met een gewicht van slechts 1,6 kg en een dikte van 19,5 mm ga je amper merken dat je een computer bij hebt.

asus, vivobook, laptop

Ietsje hoger graag

Het toetsenbord van veel laptops is niet ideaal als je intensief aan teksten moet werken. Bij de VivoBook 15 X512DA lukt dat wel, dankzij ErgoLift. Het pientere design duwt het ergonomische toetsenbord achteraan iets naar boven als je het scherm openklapt. Die hellingsgraad van twee procent lijkt niet veel, maar maakt een groot verschil qua gebruikscomfort. Je vingers liggen beter op de toetsen zodat je ontspannen kunt typen. Dat merk je echt na een dag hard doorwerken.

asus, vivobook, laptop

Functioneel mooi

ErgoLift is niet het enige designsnufje dat deze Asus-laptop zo handig maakt. Op verschillende punten is het hele design van deze laptop heel doordacht, wat de VivoBook 15 X512DA een strakke en geraffineerde uitstraling geeft. Functionaliteit staat voorop, maar de looks zijn zeker niet vergeten. De Transparant Silver-kleur mag echt gezien worden. Ook de vele poorten en aansluitingsmogelijkheden, zoals USB Type-C 3.1 en USB 3.1 Gen, zijn handig en vlot bereikbaar aan de zijkant. Er is ook een lezer voor microSD-geheugenkaarten aanwezig, zodat je snel en makkelijk foto’s en andere mediabestanden kunt delen met je smartphone.

Snel opstarten

Dankzij het gebruikte Intel Optane-geheugen in de Asus VivoBook 15 heb je het beste van beide werelden. Deze technologie laat je laptop in enkele seconden opstarten en tovert veelgebruikte apps vliegensvlug op het scherm. Tekstdocumenten, foto’s, muziek, video’s en andere bestanden raak je allemaal kwijt op de snelle SSD van 512 GB. Je nieuwste creatie uploaden? Dat kan ook snel, want deze VivoBook 15 ondersteunt 2x2 dual-band 802.11ac WiFi voor prestaties die zes keer hoger liggen dan bij 802.11n!

Troeven

  • Compacter: de vernieuwde VivoBook 15 is 7,6 procent kleiner dan zijn voorganger.
  • Snelladen: in amper 49 minuten laad je de VivoBook 15 zestig procent op.
  • Rustgevend: de Eye Care Mode vermindert vermoeiend blauw licht.
  • SonicMaster: de gouden oren van Asus hebben de speakers geoptimaliseerd.
asus, vivobook, laptop
Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()