Menu
Terug

Asus ZenBook Pro Duo 15 UX581: de laptop van morgen

13 februari 2020

Een laptop met twee 4K-schermen en OLED-beeldtechnologie? Neen, het is geen gimmick. De krachtige Asus ZenBook Pro Duo 15 UX581 laat er geen twijfel over bestaan: deze laptop kan alles!

Geen compromissen

Ben jij zo iemand die geen compromissen wil sluiten als je een laptop kiest? Dan is de ZenBook Pro Duo 15 UX581GV-H2004T van Asus net wat jij zoekt. Er steekt waanzinnig veel innovatie in deze elegante Windows 10-laptop, te beginnen bij het innovatieve dubbele scherm. Het 15,6-inch 4K-scherm is bovendien een OLED-display. Daarmee is deze Asus-laptop een van de eerste met deze machtige beeldtechnologie. En dan is er natuurlijk nog het tweede, 14,4 inch grote (aanraakscherm)scherm.

Asus ZenBook Pro Duo 15

Waarom een tweede scherm?

Dat tweede scherm noemt Asus de ScreenPad Plus. Die kan voor veel zaken worden gebruikt, onder meer om een lijst van veel gebruikte apps te tonen die je dan met een vingeraanraking kunt opstarten. Maar je kunt dit tweede scherm ook gebruiken om een tweede app te tonen, snelkoppelingen te presenteren zodat je in een bepaalde app vlotter kunt werken of als aanvullend scherm voor het hoofdscherm. Bewerk foto’s en video’s met de media in het hoofdscherm en je tools op de ScreenPad Plus. Of gebruik de Quick Key-app van Asus om zaken waarvoor je meerdere knoppen moet indrukken, te automatiseren via een virtueel knopje op de ScreenPad Plus. Je kunt er zelfs met een pen op schrijven!

Asus ZenBook Pro Duo 15

Topdesign

Er gaat veel aandacht naar de ScreenPad Plus, maar ook de rest van de ZenBook Pro Duo 15 UX581GV-H2004T mag gezien worden. Deze laptop is tot in de kleinste details perfect afgewerkt. Het spectaculaire 4K OLED HDR-scherm lijkt bijna in de lucht te zweven dankzij flinterdunne schermranden. Het design van deze laptop is even sensationeel. Hij zet de volgende stap in het ZenBook-designverhaal, dat gekenmerkt wordt door het fraaie metalen deksel met een cirkelvormig, geborsteld patroon en afgeschuinde randen. Heel mooi is de Celestial Blue-kleur, die samen met de andere designelementen voor een groot luxegevoel zorgt.

Supersnelle hardware

De ZenBook Pro Duo 15 UX581GV-H2004T biedt de prestaties die je verwacht van een toptoestel. Hij is uitgerust met snelle onderdelen, gaande van de Intel Core i7-9750H-processor aan 2,6 GHz en de Nvidia GeForce RTX 2060-videokaart met 6 GB GDDR6-geheugen, tot 16 GB werkgeheugen en een M.2 SSD van 512 GB. Indrukwekkend, vooral omdat je echt op die prestaties kunt rekenen. Een slim koelsysteem zorgt ervoor dat deze onderdelen op niveau blijven presteren. Ondersteuning voor WiFi 6 en drie USB 3.1-poorten (waarvan eentje Type-C) ontbreken uiteraard ook niet, waardoor je draadloos surft aan de hoogste snelheden en bestanden in sneltempo overzet op USB-sticks. Dit is een echte droomlaptop!

Waarom OLED?

Bij tv's en smartphones is OLED de grote publieksfavoriet. Logisch, want deze beeldtechnologie ziet er heel knap uit. Foto’s en video’s tonen heel mooi, maar ook games en documenten worden fraai gepresenteerd. Dat Asus deze technologie naar zijn laptops brengt, is een geweldige doorbraak!

Asus ZenBook Pro Duo 15
Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()