Menu
Terug

De 10 beste monitoren van 2019

25 juli 2019

Op zoek naar een nieuw computerscherm? Speciaal voor jou lijsten we de beste monitoren van 2019 op. Veel scrol- en vooral: schermplezier!

Samsung LC49HG90DMUXEN

De absolute top

Voor dit absolute vlaggenschip onder de monitoren zet Samsung zijn bejubelde QLED-technologie in. Dat is dezelfde beeldtechnologie zoals je terugvindt in zijn high-end televisies - dat zie je ook echt, onder meer aan HDR-effecten. 49 inch lijkt overdreven, maar het is een gebogen en superbreed 32:9-scherm. Het vervangt eigenlijk meerdere monitoren, met als pluspunt dat je geen schermranden hebt die doorheen het beeld lopen. Of je nu werkt aan vele documenten of gamet op het hoogste niveau, op de LC49HG90DMUXEN wordt je echt meegesleept.

Beste monitor beeldscherm 2019
Beste monitor kiezen beeldscherm tweede scherm computer

MSI Optix MAG241C

Gebogen gameplezier

MSI is een toonaangevende fabrikant van gamecomputers en grafische kaarten. Geen verrassing dus dat het merk ook sterk is in monitoren voor gamers. Neem deze gebogen Optimax MAG241C met heel dunne schermranden. Hij biedt een meeslepende kijkervaring door een lichtere kromming die je helemaal midden in het spel zet. Je weet niet wat je meemaakt! Via de schermmenu’s met speciale opties voor gamers regel je de Optix MAG241C helemaal naar je wensen af. Of doe je dat liever via de bijhorende Android-app? Ook slim is het haakje voor je headset.

HP 3KS64AA 27 inch

Compact design

Op kantoor is deze grote HP-monitor een graag geziene gast. Met zijn opvallende aluminiumontwerp en brede kijkhoeken is er naar kijken zeer aangenaam. Het mooie design misstaat ook niet thuis, want de voordelen van de kleine randen die een groots beeld bieden en de IPS-kleurweergave zijn ook daar nuttig. De 27-inch versie van de 3KS64AA komt met twee HDMI-ingangen. Zo kun je een desktop-pc en een laptop of gameconsole tegelijkertijd aan deze HP-monitor hangen. Gamen kan de 3KS64AA zeker ook aan, met ondersteuning voor FreeSync van AMD.

Beste monitor beeldscherm 2019
Beste monitor beeldscherm 2019

HP 3KS62AA 24 inch

De dunste randen

Elke monitor mag gezien worden. Maar toch, sommige schermen zijn als ze uitstaan ook prachtig om naar te kijken. De HP 3KS62AA is daar een schoolvoorbeeld van en maakt zo je kantoor minder rommelig. Deze 24-inch Full HD-monitor heeft een heel mooi minimalistisch design. De schermranden rondom zijn piepklein, de onderrand en voet hebben een matzilveren kleur. Dankzij de IPS-technologie met antireflectielaag heb je ook in een felverlicht kantoor een goed zicht op je bureaublad. Een raam in je buurt is dus echt geen ramp.

Samsung LU32J590UQUXEN

Ultrarealistisch beeld

Met de LU32J590UQUXEN betreed je het land van de supermonitoren. De grootte van 31,5 inch maakt dit een droomscherm voor iedereen die een totaaloverzicht wil behouden. Of je nu een ontwikkelaar, videobewerker of multitaskheld bent, op deze Samsung-monitor kun je alles plaatsen. Er is zelfs genoeg plaats om meerdere videobronnen tegelijkertijd te tonen. Je krijgt niet enkel veel ruimte, maar ook een superieure beeldkwaliteit dankzij de Ultra HD-resolutie. Dat vertaalt zich naar haarscherpe beelden.

Beste monitor beeldscherm 2019
Beste monitor beeldscherm 2019

BenQ Designer BL2420PT

Ergonomisch verantwoord

Je neemt je werk serieus. Soms zit je daardoor uren aan een stuk te sleutelen aan een document. Wel niet vergeten even tussendoor te pauzerenen je monitor correct te plaatsen zodat je achteraf geen lichamelijke hinder hebt. Hier is de Designer BL2320PT, op vier vlakken instelbaar en zelfs in staat om negentig graden te kantelen. Het is een haarscherp scherm dat geoptimaliseerd is voor grafici en beeldbewerkers. Dankzij de kalibratie vooraf worden de kleuren perfect getoond. Er is zelfs een exacte CAD/CAM-modus voor ontwerpers.

LG 27MP59

Vloeiend gamen

Gamers, hier is jullie volgende monitor. De 27MP59G combineert de voordelen van de ISP-technologie, zoals mooie kleuren en een hoge helderheid, met een reactiesnelheid tot 1 ms. Gamegraphics reageren dus pijlsnel en zonder haperingen. Daar zorgt de ondersteuning voor FreeSynch wel voor! Deze grote LG-monitor heeft een speciale gamemodus die je toegang geeft tot functies die zorgen voor winst, de Black Stabilizer-functie bijvoorbeeld. Schakel ze in en die sniper kan zich niet verstoppen in de schaduw. Per gamegenre kun je aparte instellingen vooraf instellen.

Beste monitor beeldscherm 2019
Beste monitor beeldscherm 2019

Acer Nitro VG240Y

Casual-gamervriendelijk

Op de doos van deze Acer-monitor prijkt het etiket ‘Nitro’, wat maar een ding betekenen: dit is een scherm ontworpen voor de veeleisende casual-gamer. De scherpe lijnen van de voet verraden het al: als je deze monitor aanzet, ontdek je het meteen. De Nitro VG240Y zet met zijn ZeroFrame-schermraden het beeld centraal. En ook het geluid, want er zijn ook speakers voorzien. Het IPS-paneel toont kleuren realistisch en is helder, en ook behoorlijk snel.

Acer K222HQLBID

Topper blijft goed

De K222HQLBID van Acer is een no-nonsense monitor die je verrassend veel beeldkwaliteit biedt voor een zeer lage prijs. Met een schermdiagonaal van 21,5 inch spreek je hier niet over een heel groot scherm, maar dat is in sommige situaties een pluspunt. Deze compacte monitor neemt weinig plaats in, ideaal voor korte kijkafstanden en als je ergens in een hoekje een werkplekje moet maken. Van reflecties heb je weinig last, ook weer handig als je de plaats op kantoor niet te kiezen hebt. Door het kleinere formaat komt de Full HD-resolutie net scherp over.

Beste monitor beeldscherm 2019
Beste monitor beeldscherm 2019

LG 29WK500

Gamen in de breedte

Topgamingschermen kunnen een aardige noot kosten, maar de LG 24MK400H-B geeft de gamer waar voor zijn geld. Het 29-inch scherm toont je beelden in topkwaliteit en werkt behoorlijk snel. De verversingssnelheid van 75 Hz en responsetijd van 5 ms zijn zaken die je echt op prijs stelt als je in Battlefield V een nieuwe missie uitvecht. Ook LG’s Black Stabilizer is een mooie extra, want hiermee kun je vijanden die zich verschuilen in de schaduwen beter zien. LG biedt ook handige on-screencontrols.