Menu
Terug

Brother DCP-J1100DW: Veelzijdige printer

Product in de kijker
Leestijd minuten
08 oktober 2018

De compacte DCP-J1100DW van Brother is een krachtige multifunctionele inkjetprinter waarmee je documenten kunt afdrukken, inscannen en kopiëren. Dankzij een draadloze verbinding kun je hem makkelijk gebruiken vanop een laptop en andere mobiele toestellen.

Snel geprint

De Brother DCP-J1100DW is een snelle inkjetprinter. De eerste pagina rolt al na acht seconden uit het toestel, en hij heeft een afdruksnelheid van twaalf pagina’s per minuut in zwart-wit en tien pagina’s per minuut in kleur. Zo moet je nooit lang wachten op een afdruk, ook niet als je langere documenten afdrukt. Dankzij een hoge resolutie van 6.000 x 1.200 dpi zien zowel tekst, grafieken als tabellen er haarscherp uit. De papierinvoer biedt plaats aan 150 vellen, zodat je niet steeds papier hoeft bij te laden.

De DCP-J1100DW kan ook documenten inscannen aan twaalf (zwart-wit) of zes (kleur) pagina’s per minuut. Wil je ze meteen kopiëren, dan gaat dat aan zes pagina’s per minuut. Dankzij de automatische documentinvoer kun je documenten tot twintig pagina’s in een keer laten scannen of kopiëren, terwijl je zelf iets anders kunt doen.

De scanner laat je onder meer kiezen of je een ingescand document wilt opslaan als bewerkbaar Microsoft Office-document, als PDF-bestand met doorzoekbare tekst of als bijlage bij een e-mailbericht. Met de meegeleverde software van Nuance kun je ingescande documenten beheren. De Brother Control Centre 4-software voor Windows geeft directe toegang tot functies zoals scannen, fotoafdrukken en PC-Fax.

Zuinig met inkt

Net als bij andere Brother-inkjetprinters zitten er vier inktcartridges (zwart, cyaan, magenta en geel) met hoge capaciteit in de doos. Deze zijn goed voor zesduizend standaardpagina’s in zwart-wit of vijfduizend pagina’s in kleur. Dat komt overeen met zowat drie jaar normaal printgebruik. Dankzij de functie voor automatisch dubbelzijdig printen bespaar je ook nog eens op papier. Voor kladversies kun je de Ink Save Mode gebruiken. Deze gebruikt minder inkt, waardoor de prijs per afdruk nog lager komt te liggen.

Draadloos

Met de ingebouwde WiFi-connectie kun je de DCP-J1100DW gebruiken zonder kabels. Zo kun je het toestel ook makkelijk delen met meerdere gebruikers in het gezin of op kantoor. Dat lukt ook als je geen draadloos netwerk zou hebben: via WiFi Direct Print kun je een directe verbinding maken tussen het Brother-toestel en een computer of mobiel apparaat.

Je kunt ook heel makkelijk afdrukken vanop mobiele apparaten dankzij de ondersteuning voor Google Cloud Print, Apple AirPrint en Mopria. Via de Brother Print&Scan-app kun je zelfs printen en scannen met een Windows 8-, Windows 10- of Windows RT-tablet.

Mopria

Mopria is een standaard die het mogelijk maakt om vanop mobiele toestellen met Android (versie 4.4 en later) afdrukken te maken via een draadloze WiFi-verbinding. Je hebt hier alleen een printer voor nodig die Mopria ondersteunt - let op het Mopria-logo op de verpakking. Via Mopria kun je zowel documenten, foto’s, e-mails als webpagina’s afprinten. Je houdt daarbij de volledige controle over de printerinstellingen.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()