Menu
Terug

Canon EOS 2000D: perfect voor beginners

Kwaliteit en prestaties
Leestijd minuten
13 juni 2019

De Canon EOS 2000D is het ideale fototoestel voor beginnende fotografen. Hij biedt de kwaliteit en prestaties die je van een reflexcamera mag verwachten, en is bovendien erg makkelijk te gebruiken.

Puike prestaties

De Canon EOS 2000D heeft een 24,1-megapixel sensor. Die is maar liefst 19 keer groter dan de sensor in een doorsnee smartphone. Daardoor kun je veel betere foto’s maken, zelfs bij slechte lichtomstandigheden. De sensor vangt immers veel meer licht op. Dankzij de grote sensor is het ook heel makkelijk om je onderwerp te fotograferen voor een achtergrond die mooi onscherp is, zonder dat er nabewerking of speciale softwaretrucs nodig zijn. Je krijgt gewoon wat je ziet.

Makkelijk in gebruik

Je hoeft geen avondcursus fotografie te volgen om met de Canon EOS 2000D knappe foto’s te maken. De Scene Intelligent Auto-modus analyseert de scène die je wilt fotograferen en herkent wat het onderwerp is (een landschap, een portret, een bloem, …). De camera past dan automatisch de juiste instellingen toe zodat de belichting, scherpstelling, kleuren en zelfs de flitser optimaal ingesteld worden.
Wil je zelf wat meer controle over het resultaat? Dat kan even makkelijk met de Creative Auto-modus. Ook deze werkt op zich volledig automatisch, maar je kunt zelf wel de kleurweergave aanpassen (voor levendigere kleuren of integendeel zwart-wit), bepalen hoe onscherp je de achtergrond wilt hebben, de sterkte van de flitser aanpassen, enzovoort.

Filmen in bioscoopkwaliteit

Vandaag willen we zowel kunnen fotograferen als filmen. Dat kan met de Canon EOS 2000D allebei. Om te filmen, gebruik je het grote (7,5 centimeter) LCD-scherm aan de achterzijde. De camera neemt op in Full HD-kwaliteit. Erg leuk is de videosnapshotfunctie. Dat is een korte filmopname in een take die een paar seconden duurt. Elke opname wordt beëindigd nadat de ingestelde tijd is verstreken. Op het einde kun je deze opnames combineren in een videosnapshotalbum: een apart filmbestand dat bewaard wordt op de geheugenkaart van de camera. Je kunt het nadien laten afspelen met leuke achtergrondmuziek.

Delen & lens

De Canon EOS 2000D maakt draadloos een verbinding met de Canon Camera Connect-app op je smartphone of tablet. Zo kun je je beelden snel overzetten en ze direct op sociale media delen. Je kunt ook een back-up maken in de cloud met Canon irista.

De Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS II is een zoomlens die geschikt is voor heel verschillende situaties, van landschappen en stadsfoto’s, tot portretten. De lens is uitgerust met beeldstabilisatie. Zo kun je ook bij weinig licht toch haarscherpe foto’s maken.

 

Batterij

De Canon EOS 2000D werkt met een herlaadbare lithium-ion batterij. Bij doorsnee gebruik kun je ongeveer vijfhonderd foto’s maken met een volle batterijlading. In de speciale promokit zit een extra batterij meegeleverd. Zo val je nooit zonder stroom!