Menu
Terug

Canon EOS M50

Compact met grootse kwaliteit
Leestijd minuten
14 mei 2019

De Canon EOS M50 is klein genoeg om in een handtas te passen, maar levert dezelfde uitstekende kwaliteit voor foto's en video's als veel grotere en zwaardere fototoestellen.

Compact en stijlvol

De EOS M50 is een compacte camera die minder dan 400 gram weegt. Het design verenigt de klassieke vormen van een fotocamera met moderne elementen zoals een handig uitklapbaar scherm. Dankzij dat scherm kun je de camera makkelijk op de grond zetten of boven je hoofd houden om vanuit creatieve hoeken opnames te maken. De grote, centraal geplaatste elektronische zoeker maakt het makkelijk om je onderwerp in beeld te nemen en te volgen.

Beeldsensor en -processor

In de kleine body zit een door Canon ontworpen Dual Pixel CMOS AF-beeldsensor met 24,1 megapixels. Die is even groot als in andere EOS-modellen en vangt dus even veel licht op. Daardoor levert de EOS M50 dezelfde beeldkwaliteit als zijn grote broers. Je foto’s vertonen haarfijne details en mooie, levensechte kleuren. Dankzij de snelle Digic 8-beeldprocessor is het geen probleem om ook in donkere omstandigheden goede foto’s te maken. De EOS M50 breekt ook een snelheidsrecord: hij kan actiefoto’s vastleggen met 10 fps continu-opnames. Met continu-autofocus is 7,1 fps haalbaar.

Fraaie video's

De nieuwe processor laat ook toe om in de ultrahoge 4K-resolutie te filmen - met vier keer zoveel detail als Full HD. De framerate in 4K bedraagt 24 beelden per seconde, wat een cinema-effect geeft - alsof Steven Spielberg achter de camera zat. In Full HD leg je actie vloeiend vast dankzij de hoge framerate van 60 beelden per seconde. In HD-resolutie kun je filmen met 120 beelden per seconde voor een 4x slow motion effect. Met de 4K-timelapsefunctie maakt de EOS M50 automatisch een timelapse met de tijdsduur die jij kiest, en die je meteen op een 4K-televisie kunt bekijken.

Snelle focus

De EOS M50 gebruikt Canons Dual Pixel CMOS AF-technologie. Elke van de 24,1 miljoen pixels op de sensor wordt ook gebruikt voor de autofocus. Daardoor kan de camera razendsnel en heel precies scherpstellen, zowel bij het fotograferen als bij het filmen. Kiezen waarop je wilt scherpstellen is erg makkelijk: je tikt gewoon op het aanraakscherm. Dankzij Touch and Drag AF kun je het scherpstelpunt verplaatsen door met je duim over het scherm te wrijven terwijl je je oog voor de zoeker houdt.

Verbinden en delen

Je kunt de EOS M50 verbinden met je smartphone, tablet of pc via WiFi of Bluetooth. Dankzij de Camera Connect-app en de constante Bluetooth-verbinding met laag energieverbruik kun je met je smartphone de camera op afstand activeren en bedienen, en je opnames meteen bekijken en delen. Je kunt ook een reservekopie van je opnames bewaren in Irista, de cloudservice van Canon. Om ze op pc te zetten, kun je de Image Transfer Utility gebruiken.

Een lens voor elke dag

De EOS M50 is compatibel met het volledige assortiment compacte EF-M-lenzen van Canon. Wil je nog meer keuze? Via de Mount Adapter EF-EOS M kun je meer dan 80 EF- en EF-S-lenzen gebruiken. Op de EOS M50 kun je ook een Canon Speedlite-flitser aansluiten en zo de wereld van flitsfotografie verkennen.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()