Menu
Terug

Canon EOS M50

27 mei 2019

De Canon EOS M50 is een bijzonder compacte systeemcamera. Maar onderschat hem niet: het is een technologisch geavanceerd toestel dat erg eenvoudig te gebruiken is.

Snelle processor

De Canon EOS M50 zit vol met de allernieuwste technologieën. Het was de eerste Canon-camera die uitgerust werd met de nieuwste DIGIC 8-beeldprocessor van Canon. Een beeldprocessor zorgt ervoor dat het licht dat de sensor opvangt, omgezet wordt in foto en video, en is dus een heel belangrijk onderdeel van een camera. Dankzij deze snelle processor kan de EOS M50 filmen in de ultrahoge 4K-resolutie. In gewone Full HD-resolutie kan hij zelfs filmen met 120 frames per seconde. Bij het afspelen geeft dat een vier keer vertraagd effect, zodat je snelle actie in vloeiende slow motion kunt bekijken.
Door de DIGIC 8-beeldprocessor kan de EOS M50 actiefoto’s vastleggen met een snelheid van tien foto’s per seconde. Met continue autofocus zijn dat 7,1 beelden per seconde - ideaal voor spelende of sportende kinderen.

Betere beeldkwaliteit

De nieuwe processor maakt nog meer slimme functies mogelijk. Hij zorgt er bijvoorbeeld voor dat je bij weinig omgevingslicht toch scherpe beelden kunt maken. Bovendien past de DIGIC 8-processor achter de schermen allerlei slimme aanpassingen toe waardoor je foto’s er nog beter uitzien. De Auto Lighting Optimizer verbetert automatisch de weergave van schaduwen en heldere tonen, terwijl de Digital Lens Optimizer uit elke lens het beste haalt.
Wil je liever zelf je foto’s bewerken, dan laat de EOS M50 je toe om het nieuwe CR3 14-bit RAW-bestandsformaat te gebruiken. Dat levert RAW-bestanden met een maximale rijkdom aan informatie op, wat je veel meer mogelijkheden geeft bij de bewerking.

Snelle focus

De EOS M50 bevat een beeldsensor in APS-C-formaat met 24,1 megapixels. Daarmee kan hij haarscherpe foto’s in hoge resolutie vastleggen. Canons unieke Dual Pixel CMOS AF-systeem zorgt voor een zeer snelle autofocus, zowel bij het fotograferen als bij Full HD-video’s. Dankzij de grote sensor (twaalf keer groter dan die in een smartphone) kun je foto’s maken met een scherp onderwerp en onopvallende achtergronden.
De Canon EOS M50 werkt met de compacte en hoogwaardige EF-M-lenzen. Via de Mount Adapter EF-EOS M kun je ook kiezen uit de meer dan tachtig gerenommeerde, verwisselbare EF- en EF-S-lenzen van Canon.

Veelzijdig scherm

Deze nieuwe systeemcamera van Canon bevat een grote, centraal geplaatste elektronische zoeker. Aan de achterzijde zit een groot (vijf centimeter) variangle-aanraakscherm. Je kunt dat scherm uitklappen en ronddraaien, zodat je de camera ook vanuit heel creatieve hoeken kunt gebruiken, bijvoorbeeld vlak boven de grond of boven je hoofd. Het geavanceerde aanraakscherm biedt ook Touch and Drag AF, zodat je het scherpstelpunt kunt kiezen zonder dat je door de zoeker moet kijken.

Makkelijk delen

Dankzij WiFi en Bluetooth werkt de EOS M50 samen met de gratis Canon Camera Connect-app voor iOS en Android. Via een constante Bluetooth-verbinding met laag energieniveau kun je de camera vanop afstand activeren, op het scherm van je smartphone je onderwerp in beeld nemen, en foto’s en video’s overzetten naar je smartphone.