Menu
Terug

Daten via je smartphone

18 mei 2018

Iedereen wil een lief, en steeds meer mensen vinden een levenspartner online. Ben je het eten van je mama echt beu of wil je eindelijk onder die vleugels vandaan? Onze expert gidst je naar de leukste online datingplekjes.

Tinder: De originele swiper

Platform: Android, iOS

Tinder is waarschijnlijk de bekendste dating-app. Creëer een profiel met basisinformatie over jezelf en wat leuke foto’s. De app toont je foto’s van mensen uit je omgeving. Lijkt die persoon je maar niets, swipe dan links; zie je het wel zitten, swipe dan naar rechts (like). Heeft de andere persoon jou ook geliked, dan zijn jullie een match en worden jullie met elkaar in contact gebracht. Je kunt dan chatten via de app. Met het betalende Tinder Plus kun je onbeperkt liken, en dankzij Rewind geef je iemand een tweede kans. Je krijgt ook vijf Super Likes, en een Boost per maand om je profiel dertig minuten lang bovenaan de lijst te plaatsen. Met Tinder Gold kun je zie wie jou geliked heeft.

Happn: Toevallige ontmoetingen

Platform: Android, iOS, Windows Phone

Je kent het wel: je kruist iemand in de straat of op de trein, en je interesse is geprikkeld, maar je bent te schuchter of voor je het weet, is het moment voorbij. Met Happn los je dat op. Kom je iemand tegen die de app ook gebruikt? Dan verschijnt zijn of haar profiel in je app. Je ziet ook waar, wanneer en hoe regelmatig je elkaar kruiste. Geprikkeld? Dan like je het profiel. Vinden jullie elkaar leuk? Fantastisch, een Crush! Jullie mogen nu met elkaar chatten. Wil je het lot een handje helpen? Dan kun je een Hallo sturen naar iemand die je ontmoette. Die actie kost credits (geld), maar je krijgt er een paar cadeau bij je inschrijving. Uiteraard kun je ook meer Hallo’s kopen.

Bumble: Niet enkel voor dating

Platform: iOS

Bumble is een app met een frisse kijk op dating. De app wil respect uitdragen en een veilige plaats creëren. In eerste instantie werkt het zoals Tinder: je veegt naar rechts voor een like. Maar zodra er een match gevonden is, kunnen enkel de vrouwen, binnen de eerste 24 uren, de eerste stap zetten om te chatten. Daarna hebben mannen 24 uren om te reageren. Ben je op zoek naar een partner van hetzelfde geslacht, dan kun je allebei initiëren. De betalende versie geeft je profiel een boost. Met Bumble kun je ook op zoek gaan naar nieuwe vrienden. Schakel in de app dan naar Bumble BFF (Best Friend Forever). Of wil je je zakelijk netwerk uitbreiden, ga dan naar Bumble Bizz.

Clover: Veelzijdig en grondig

Platform: Android, iOS

Wie het graag grondiger aanpakt, moet Clover uitproberen. Deze app biedt naast de typische Tinder-aanpak ook heel wat andere opties. Zo is er een 20-vragenlijst die je profiel wat uitgebreider maakt en waarmee je andere mensen beter inschat. Er is ook On Demand Dating: zet een plaats en tijdstip op, en Clover zoekt dates voor jou uit. Of Live Mixers: dat kunnen lokale events of feestjes zijn, of online meetings rond een bepaald thema zoals Game of Thrones, of muziek uit de 90’s. Dankzij uitgebreide filtermogelijkheden kun je iemand zoeken die perfect bij je past. Je ziet ook wie jou liket en wie je zelf liket. Er is uiteraard ook een ingebouwde chatfunctie.

Coffee meets Bagel: De leuke aanpak

Platform: Android, iOS

Ben je het swipen door die eindeloze reeks foto’s waarop je geen antwoord krijgt een beetje beu? Coffee meets Bagel pakt het anders aan. Elke dag krijg je aantal matches (Bagels) voorgeschoteld die de makers op basis van je profiel voor je uitkozen. Zo krijg je betere voorstellen en hoef je niet eindeloos te vegen. Zoveel te duidelijker je profiel, zoveel te beter de matches. Dames krijgen zelfs enkel Bagels van mannen die al interesse in hen getoond hebben. Is er een match? Dan krijgen jullie een privéchatroom en de app geeft je zelfs een paar speciale vragen om het ijs te breken. Coffee meets Bagel zal je later zelfs aanmoedigen om af te spreken.

Dragon Fruit: Voor de ware geek

Platform: Android, iOS

Als iemand je vraagt naar je religie, antwoord jij dan ‘Jedi’? Of is zwerkbal je favoriete sport? Vertel je graag over die fantastische raid die je met je gilde gedaan hebt? Hmmm, dan ben je vermoedelijk een echte geek. En voor jou is er ook een dating-app. Dragon Fruit houdt uitgebreid en zeer gedetailleerd rekening met je favoriete hobby’s, lectuur, film en/of games. Uiteraard worden al je interesses via badges op je profiel getoond. Dragon Fruit heeft zelfs een eigen Geek Index gecreëerd zodat je de best mogelijke match vindt. Heb je een match met iemand, dan kun je ook onmiddellijk zijn of haar profiel inkijken. Zo weet je meteen waarover spreken op je eerste afspraak. Beam us up, Scotty!