Menu
Terug

De beste accessoires om je auto te moderniseren

09 januari 2020

Wil je altijd en overal genieten van de nieuwste snufjes, ook in je wagen? Daarvoor hoef je niet per se een volledig nieuwe auto te kopen. Het is veel slimmer (en financieel interessanter) om je auto te ‘upgraden’ met enkele coole en vooral praktische accessoires. Die maken al een wereld van verschil, zeker qua infotainment. We helpen je graag op weg.

auto

Don’t stop the music

De ingebouwde systemen van de automerken zijn vaak al na enkele jaren verouderd, maar gelukkig vind je bij MediaMarkt moderne navigatiesystemen en autoradio’s in enkel of dubbel DIN-formaat om achteraf in te bouwen.

DAB+

Over DAB+ gesproken: vandaag is ongeveer vier op de tien nieuwe auto’s in België ermee uitgerust en sinds 20 december 2020 zijn autoconstructeurs verplicht om de opvolger van FM te voorzien in nieuwe auto’s in Europa. Ontbreekt deze belangrijke optie in jouw auto, dan heb je twee mogelijkheden: een volledig nieuwe autoradio met DAB+ of een ontvanger die je aansluit op je bestaande autoradio. Wil je muziek van een microSD-kaart of USB-stick afspelen op je oude FM-autoradio? Ga dan voor een FM-zender die het signaal overbrengt.

Slim navigeren

Een navigatiesysteem dat in de fabriek wordt ingebouwd, is niet noodzakelijk beter, maar wel veel duurder dan een toestel dat je achteraf plaatst. De autoaccessoires bij MediaMarkt omvatten heel wat navigatiesystemen. Niet alleen voor auto’s trouwens, want er bestaan ook waterdichte GPS-toestellen die zich specifiek richten op wandelaars, fietsers  of motorrijders.

auto

Onderweg met je smartphone

Een valabel alternatief voor het ingebouwd of los GPS-toestel is je smartphone. Apps zoals Waze of Google Maps hebben zich de afgelopen jaren zo sterk ontwikkeld dat ze vaak accurater zijn dan de verouderde ingebouwde navigatiesystemen. Een goede oplossing dus, op voorwaarde dat je de verkeersveiligheid in acht neemt. Een smartphonehouder is dus een onmisbaar autoaccessoire. Je kunt deze houder bevestigen aan de ventilatieroosters. Voor een bescheiden bedrag heb je al een universeel exemplaar, maar de meer geavanceerde oplossingen kunnen je smartphone tegelijk opladen via inductie. Sommige smartphonehouders gebruiken een zuignap of een magneet om zich vast te klemmen. Heb je een oudere auto zonder USB-aansluitingen? Koop dan een handige autolader die je aansluit op de sigarettenaansteker. Zo creëer je gemakkelijk een oplaadpunt voor je smartphone of tablet.

auto

Rijhulpsystemen

Een DAB+-autoradio: check. Navigatie: check. Smartphonehouder: check. Wat je nog nodig hebt om je auto compleet te maken? Enkele rijhulpsystemen, zoals een dashcam of Coyote-toestel. In België telt Coyote al meer dan 1,6 miljoen gebruikers die elkaar waarschuwen voor de gevaren op de weg, zoals ongevallen. Vooral de Coyote Mini is populair. Ter gelegenheid van het Autosalon presenteert Coyote trouwens zijn nieuwste toestel: de Coyote Up. Die is nog veiliger want je kunt hem met de stem bedienen en je ogen op de weg houden.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()