Menu
Terug

De Canon EOS M50 is gemaakt om te filmen

15 december 2020

De EOS Canon M50 is een heel compacte systeemcamera. Hij is ontworpen voor het maken van 4K-video’s, wat vloggers zeker zal aanspreken, en hij maakt ook knappe foto’s natuurlijk.

Krachtige allrounder

Filmen en vloggen worden steeds belangrijker. Dat weet Canon ook, en dus heeft het bij de ontwikkeling van de EOS M50 veel aandacht besteed aan de videofuncties. De EOS M50 kan filmen in de ultrahoge 4K-resolutie. Daarbij mag de gevoeligheid gaan tot aan ISO 6.400. Dat betekent concreet dat je ook heldere, goed belichte video’s kunt maken van je kids die de kerstboom decoreren of van een diner bij kaarslicht. Ook de fotomogelijkheden staan op een hoog niveau. De beeldsensor zorgt voor scherpe beelden met mooie kleuren, terwijl de snelle beeldprocessor je toelaat om tot tien foto’s per seconde te maken.

canon, eos, m50

Haarscherpe focus

Ken je het fenomeen van ‘jagende’ focus in video, waarbij de scherpstelling naar voor en achter beweegt? Dat leidt enorm af. Met de EOS M50 zal je daar geen last van hebben. Canons Dual Pixel AF-autofocussysyteem gebruikt alle 24 miljoen pixels op de sensor voor de scherpstelling, waardoor die erg snel én betrouwbaar is. De camera herkent bovendien gezichten en zal er steeds voor zorgen dat deze scherp blijven, ook als je jezelf filmt tijdens het wandelen of in een slecht verlichte kamer. De EOS M50 heeft 143 autofocuspunten (afhankelijk van de gebruikte lens) waarmee je zelf de focus kunt bepalen. Door met je vinger over het aanraakscherm te slepen (Touch and Drag) kun je heel gemakkelijk de scherpstelpositie veranderen.

canon, eos, m50

Knap scherm

Het aanraakscherm kun je zo draaien dat het naar voor wijst, zodat je jezelf ziet als je aan het vloggen bent. Daarnaast heeft de EOS M50 ook een elektronische zoeker. Die geeft een scherp beeld en toont ook direct het effect van je instellingen. Zo weet je nog voor je een foto of video maakt hoe die eruit zal zien.

stereomicrofoon

Deze camera heeft een ingebouwde stereomicrofoon en 3,5-mm stereominiplug voor het aansluiten van een externe microfoon. Als je de camera combineert met de EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM, ligt de EOS M50 comfortabel in je hand. De Movie Digital IS in de camera en de beeldstabilisatie in die lens zorgen voor stabiele beelden, zelfs wanneer je de EOS M50 op armlengte voor je uit houdt tijdens het vloggen. En door het lage gewicht van de camera kun je dat lang volhouden zonder vermoeid te raken.

Troeven

  • 4K-video: de videokwaliteit is goed, ook bij weinig licht.
  • Focus: Canons Dual Pixel AF met gezichtsherkenning houdt je gezicht altijd scherp in beeld.
  • Compact en licht: door het lage gewicht kun je lang uit de hand filmen zonder moe te worden.
  • Scherpe foto’s: de 24-megapixel sensor zorgt voor haarscherpe beelden.
canon, eos, m50
Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()