Menu
Terug

De GoPro HERO9 Black is de allerbeste actiecamera ooit

17 november 2020

De HERO9 Black is de nieuwste actiecamera van GoPro. Hij maakt scherpere beelden en bevat handige nieuwe functies. En dankzij een extra scherm vooraan kun je makkelijk jezelf filmen.

Scherper beeld

De GoPro HERO9 Black beschikt over een nieuwe sensor. Daarmee maakt hij scherpe foto’s van professionele kwaliteit met een resolutie van 20 megapixels. De Superfoto-functie kiest automatisch de beste beeldverwerking voor de foto. De videoresolutie is 5K, voor een nog scherper beeld dan 4K. Zo zie je veel detail, ook als je inzoomt. Dankzij HyperSmooth 3.0 krijg je extreem vloeiende beelden, ook als je de camera tijdens het filmen beweegt. En met de nieuwe Horizontaalstelling-lens blijven je beelden stabiel en recht.

Epische cinemashots

De HERO9 Black bevat digitale lenzen. Als je deze kiest, wordt de beeldhoek van je opname veranderd. Zo kun je epische shots maken met een echt cinemagevoel. Je kunt nu schakelen tussen SuperView, Groothoek, Lineair, Lineair en horizontaalstelling of Smal. Een andere nieuwigheid is het heldere scherm aan de voorkant. Dat maakt het eenvoudig om jezelf te filmen. Aan de achterzijde zit een groter aanraakscherm dat je gebruikt om de camera in te stellen.

gopro, black9 hero

Sneller en trager

De HERO9 Black kan slow motion video opnemen in 1080p met 240 fps. HyperSmooth 3.0, beschikbaar in alle resoluties en framerates, zorgt ervoor dat je opname vloeiend blijft. Wil je dat alles versneld gaat, kies dan voor een timelapse-video. De video wordt volledig in de camera verwerkt; je hebt er achteraf geen werk meer aan. Je kunt automatisch een timelapse-video maken terwijl je onderweg bent (een hyperlapse). TimeWarp 3.0 condenseert daarbij de tijd zodat een uur tot een minuut samengedrukt wordt.

Mis nooit een moment

Soms duurt het lang voor er iets gebeurt. Met een gewone actiecamera moet je de hele tijd filmen, want anders mis je het moment. En na een tijd is je geheugen vol. Niet met de HERO9 Black. De nieuwe HindSight-functie neemt dertig seconden video op nog voordat je op de opnameknop drukt. Met LiveBurst neem je anderhalve seconde voor en na je opname op. Je kiest daarna het favoriete frame uit de reeks en deelt dat als foto of video.

Troeven

  • Meer pixels: je maakt nog scherpere foto’s en video’s van je actie.
  • Grotere batterij: je kunt langer filmen, ook in de sneeuw en kou.
  • Mis niets meer: de HindSight-functie neemt continu op en bewaart de laatste dertig seconden.
  • Vloeiende video: HyperSmooth 3.0 is de meest geavanceerde videostabilisatie ooit.
gopro, black9 hero
Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()