Menu
Terug

De Legion 5-gamelaptop van Lenovo is een machtige krachtpatser

03 november 2020

Dun, licht en supersnel. En je kunt op deze slanke laptop ook nog eens in hoge kwaliteit gamen. De Legion 5 van Lenovo ziet er minimalistisch uit, maar het is een echte krachtpatser.

Bescheiden groots

De Legion 5 met 15,6-inch Full HD-scherm is een perfect uithangbord van de nieuwe generatie gamelaptops. Dankzij het minimalistische design met subtiele zwarte afwerking en de compacte vorm is dit toestel veelzijdiger dan ooit. Je kunt het gebruiken in de aula of in een flexkantoor, maar even goed om ’s avonds een potje Call of Duty: Warzone te spelen. Gedaan met de verscheurende keuze tussen een gamelaptop die even snel als onhandig is of een slank, zuinig toestel dat op grafisch vlak niet kan presteren op topniveau.

lenovo, legion 5

Grensverleggend

Hoe verkrijg je een gewicht van 2,3 kg en een batterij die tot 12,5 uur meegaat bij een laptop die geen enkel compromis sluit? Het antwoord ligt bij de nieuwste generatie hardware en een slim design. De motor bestaat uit de nieuwe AMD Ryzen 7 4800H-processor en een krachtige Nvidia GeForce GTX 1650-chip. Zeggen die namen je weinig? Reken erop dat de combinatie van die twee voldoende kracht biedt zodat je de nieuwste games vlot kunt spelen.

lenovo, legion 5

Comfortabel werken

Een pluspunt bij de Legion 5 is het TrueStrike-toetsenbord met een geavanceerd anti-ghosting ontwerp. Gamers weten hoe belangrijk een correct reagerend toetsenbord is, maar ook op andere momenten profiteer je er van. Bij het sleutelen aan een lang tekstdocument, bijvoorbeeld. De trackpad, mediacontroles en aparte numerieke toetsen maken het werken even prettig als het gamen. Zelfs de achtergrondverlichting van het toetsenbord kun je naar wens aanpassen.

Veel opties

De Legion 5 is even knap als functioneel. Zo is de matzwarte afwerking beter bestand tegen vingerafdrukken. Het cleane design past ook overal en legt de nadruk op het fraaie Full HD-scherm (dat trouwens supersnel reageert en compatibel is met Dolby Vision). Handig is ook de webcamera die uitgerust is met een privacyklepje, en alle poorten die je maar kunt wensen. Extra schermen aansluiten voor de ultieme gamesessie? Ook dat kan!

Troeven

  • Supersnel laden: de batterij gaat lang mee en laad je in een half uur voor de helft weer op.
  • Tunen doe je zelf: met de Lenovo-software bepaal je zelf hoe snel de Legion 5 presteert.
  • Koel en snel: een hoogstaand koelsysteem houdt alle hardware lekker fris.
  • Dolby Atmos: meeslepend geluid via de Harman Kardon-speakers en Dolby Atmos-ondersteuning.
lenovo, legion 5
Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()