Menu
Terug

De Lenovo IdeaPad 5-laptop is een betaalbaar prestatiebeest

25 november 2021

Wat is het geheim van de Lenovo IdeaPad 5-laptop? Een prijskaartje waar je blij van wordt, een groot scherm en de juiste specificaties om in alle situaties zijn mannetje te staan.

Productief

De Lenovo IdeaPad 5 met Windows 10 bestaat in verschillende uitvoeringen met telkens iets betere hardware. Ze zijn ontworpen om goed te presteren zodat je vlot kunt werken voor school of in je thuiskantoor. Productiviteit staat voorop. Een IdeaPad 5 heeft dan ook alles wat je nodigt hebt om comfortabel te werken, zoals een degelijk toetsenbord, grote trackpad en een Full HD-display van 14 of 15,6 inch. Toch is het prijskaartje heel bescheiden.

Geen doorsnee laptop

Dankzij zijn verfijnde design ga je met plezier met de IdeaPad 5 aan de slag. Er is veel aandacht besteed aan details, waardoor deze Lenovo-laptop aanvoelt als iets bijzonders. De duurzame verflaag voelt bijvoorbeeld aan als een stofje. Of kijk naar de vele poorten aan de zijkanten. Ze zijn naadloos in het chassis aangebracht.

Geen pottenkijkers

Documenten, films en foto’s worden prachtig gepresenteerd op het grote Full HD-scherm. Door de kleine ­schermranden ben je helemaal gefocust op wat je doet. Dat is fijn als je sleutelt aan een presentatie of als je voor het slapen nog even naar Netflix kijkt. De rand bovenaan het scherm is heel dun en toch is er een webcam. Zie je hem niet? Dat komt door het privacyklepje. Als je Zoom-meeting voorbij is, klap je dit voor de camera. Zo kan een hacker niet meekijken in je kamer. Ook de optionele vingerafdruk­lezer zorgt voor meer veiligheid. Hiermee kun je snel en secuur inloggen bij Windows 10 – gewoon door je vinger op de sensor te leggen.

Hardwarekeuzes

Wat ook je eisen zijn, er is een IdeaPad 5 die bij je past. Je kunt kiezen uit verschillende hardwarecombinaties, met snelle processors van AMD of Intel. Het gaat uiteraard om chips van de nieuwste generatie, ondersteund met voldoende geheugen zodat apps vlot draaien en je probleemloos tussen apps kunt schakelen. En ja, een SSD van 512 GB en grafische kaart behoren ook tot de mogelijkheden.

Troeven

  • USB-C: je nieuwe smartphone of tablet laadt pijlsnel op via deze USB-poort (optioneel).
  • Knappe look: slimme designvondsten maken deze laptop iets persoonlijks en speciaals.
  • Veel poorten: een geheugenkaartlezer, 3 USB-poorten, HDMI en hoofdtelefoonaansluiting.
  • Reddingsboei: soms loopt het fout. Druk dan op de NOVO-knop om de laptop te herstellen.
Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()