Menu
Terug

De meest handige apps om je agenda te beheren

15 oktober 2018

Je kunt er foto’s mee nemen, hij verbindt je met al je vrienden, hij dubbelt als muziek- en als filmspeler, en hij steekt de beste spelconsoles naar de kroon. Maar je smartphone is ook de beste agenda die je je maar kunt wensen, zeker met een van deze apps.

Fantastical 2: Spreek je afspraak in

Platform: iOS

Fantastical 2 is een vlotte en bijzonder gebruiksvriendelijke kalendertoepassing. Afspraken en taken kun je via het menu, of nog beter via een geschreven of gesproken opdracht ingeven. “Lunch with Frank in Brussels on Monday from 12 to 14.00h”, ja het moet helaas nog in het Engels (Frans is wel ondersteund). Maar het is wel superhandig. Zie al je afspraken in een wip met de DayTicker. Links en rechts vegen om een dag verder te gaan, en het scherm toont al je afspraken in een lijst. Zoeken in al je afspraken doe je ook zonder problemen. Fantastical 2 ondersteunt 3D Touch, met Peek en Pop zodat je erg snel je afspraken doorloopt. Fantastical 2 heeft ook een Apple Watch-app en ziet er ook geweldig uit aan je pols.

CloudCal: Magische Cirkels

Platform: Android

Magische cirkels, dat is het geheime wapen van CloudCal om je snel inzicht te geven in hoeveel vrije tijd je die dag nog hebt en welke activiteiten je bezighouden. Verjaardagen worden een volledig gekleurde cirkel, andere activiteiten verschijnen in een cirkel daarom heen, als een segment van de dag, en krijgen een eigen kleur. Zo heb je snel en intuïtief inzicht in je dag. Uiteraard heb je een dag-, week- of maandoverzicht, dat je uitgebreid kunt aanpassen. Als je afspraken inplant, kun je foto’s of audiobestanden of een Dropbox- of Google Drive-link toevoegen. CloudCal werkt met Google Calendar en Outlook/Exchange. Integratie met Evernote, Eventbrite, Meetup, Google Maps en Waze zijn betalende functies.

Tiny Calendar: Eenvoudig, maar volledig

Platform: Android, iOS

Tiny Calender neemt een groot deel van het uitzicht van Google Calender over, maar is vlotter en toegankelijker gemaakt - zowel op Android als iOS. De kalender biedt zeven verschillende overzichten: dag, week, maand, vier dagen, jaar, minimaand en weekagenda. De app werkt perfect offline, zodat je afspraken kunt maken of aanpassen als je geen internetverbinding hebt. Zodra je online komt, synchroniseren alle veranderingen. Herinneringen aan je afspraken kun je instellen als een reminder op je smartphone, mail of zelfs SMS-bericht. De Android-versie heeft een aantal widgets voor je Home-scherm, zodat je snel en makkelijk je beschikbaarheid kunt verifiëren. Tiny Calendar ondersteunt ook gebaren waarmee het beheer van je agenda nog eenvoudiger wordt.

Cozi: De familieplanner

Platform: Android, iOS, Windows Phone, webbrowser

Alles plannen voor de familie, dat vraagt een speciale aanpak. Cozi biedt heel wat functies speciaal voor het gezin. Geef elk gezinslid een eigen kleurtje, zodat je op de gedeelde familiekalender in een oogopslag ziet wie er aanwezig moet zijn. Herinneringen voor een afspraak, eventueel per e-mail, zijn uiteraard mogelijk. De app bevat ook een to do-lijst. Ideaal voor taken voor de kinderen, de bagagelijst voor je vakantie, enzovoort. Boodschappen doen wordt een pak handiger met de ingebouwde boodschappenlijst, waar iedereen zaken aan kan toevoegen. Cozi doet zelfs dienst als je familiedagboek. Neem foto’s, schrijf een kort verhaal of een leuke herinnering en stuur het met enkele klikken naar de hele familie.

Jorte Calendar & Organizer: Meer dan een agenda

Platform: Android, iOS

Zoek je een kalender met ongebreidelde mogelijkheden voor uitbreiding en personalisatie, dan moet je zeker Jorte even bekijken. Wil je een persoonlijke look and feel, dan ga je naar de Store-tab in de taakbalk van de app en je kiest een thema dat je onmiddellijk downloadt. Die kunnen betalend of gratis zijn. Jorte biedt naast de gebruikelijke kalenderopties ook heel wat extra’s. Een Countdown bijvoorbeeld, die toont hoeveel dagen je nog moet wachten tot een bepaald event. Of een maankalender, ideaal als je Chinese vrienden hebt. Of een dagboek waarin je foto’s en tekst kwijt kunt. Met behulp van tags organiseer je het dagboek. Voor Android heeft Jorte niet minder dan 25 widgets. Met Jorte Cloud synchroniseer je je kalender over meerdere toestellen - zelfs je pc.

Wunderlist: Taken voor iedereen

Platform: Android, iOS, Windows Phone, webbrowser

Heel wat kalender-apps bevatten ook een takenlijst. Maar een gespecialiseerde takenlijst-app zoals Wunderlist is vaak een bijzonder goede aanvulling op je kalender. Je maakt eenvoudig verschillende lijsten, die je in mappen kunt samenbrengen. Vervolgens deel je ze met vrienden, familie of collega’s. Die kunnen items of commentaar toevoegen. Gebruik hashtags om je lijsten te organiseren. Voeg nota’s toe of delegeer bepaalde taken of lijsten aan iemand anders. Je kunt er ook een datum bijzetten, bijvoorbeeld wanneer de boodschappen gedaan moeten worden, en je kunt updates krijgen via e-mail, of als Android- of iOS-reminders. Wunderlist is bovendien beschikbaar op alle mobiele toestellen, en op je pc of Mac via een webbrowser.