Menu
Terug

Devolo voorziet internet in heel je huis

26 augustus 2019

Wil je overal in je huis snel draadloos internet, maar heb je geen technische knobbel? Deze slimme Magic WiFi-toestellen van devolo hoef je alleen maar in een stopcontact te steken.

Overal internet

Een modern gezin heeft in elke kamer internettoegang nodig - voor laptops, tablets en smartphones, spelconsoles en digitale televisie. Het bereik van de draadloze modem die je van je internetprovider krijgt, is daarvoor vaak niet groot genoeg. Dan heb je extra draadloze toegangspunten nodig. Heb je geen zin om gaten te kappen en kabels te trekken om deze aan te sluiten? Dan is er een handig alternatief dat je sowieso al in huis hebt: de stroomleidingen! devolo maakt daar slim gebruik van.

devolo, powerline, magic, wifi

Powerline-technologie

Via de Powerline-technologie kan een Magic WiFi-adapter van devolo de bestaande stroomleidingen gebruiken om een slim netwerk op te zetten. Het enige wat je moet doen, is twee Powerline-adapters in een stopcontact pluggen. De ene adapter zet je in de buurt van je modem, en die sluit je via een netwerkkabel aan op de adapter. De andere adapter plaats je ergens anders waar je draadloos internet wilt hebben.

devolo, powerline, magic, wifi

Overal online

De devolo Magic WiFi-adapters vormen automatisch één netwerk. Het is dus niet zo dat je moet kiezen op welke adapter je een toestel wilt aansluiten. Als je met je smartphone naar een kamer gaat waar je tweede adapter een sterker signaal geeft, dan schakelt je smartphone automatisch over naar die adapter. Met andere woorden: je gebruikt in elke situatie de snelste en stabielste WiFi-verbinding.

devolo maakt de installatie kinderspel

Om zo’n naadloos draadloos netwerk op te zetten, hoef je niets te configureren of in te stellen. Zodra je een adapter inplugt, maakt hij verbinding met andere adapters in je netwerk. Je kunt zoveel adapters toevoegen als je nodig hebt, en zo bijvoorbeeld ook voor internettoegang zorgen in het tuinhuisje achteraan je tuin of helemaal boven op zolder. Over kinderspel gesproken: de devolo Magic WiFi-adapters bevatten een geïntegreerd stopcontact met kinderslot. Je verliest dus geen stopcontact.

Sneller en snelst

De Magic WiFi-adapters bestaan in twee varianten, elk met een draadloze snelheid van 1.200 megabits per seconde. Het verschil tussen de Magic 1 WiFi en Magic 2 WiFi zit hem in de maximale snelheid en het bereik van de ingebouwde LAN-aansluiting. De Magic 1 WiFi heeft twee Fast Ethernet-poorten en een bereik van 400 meter. De Magic 2 WiFi heeft twee Gigabit Ethernet-poorten en een bereik van 500 meter. Je kunt overigens verschillende types adapter combineren. Naast de Magic WiFi-adapters bestaan er ook Magic LAN-adapters. Deze kun je gebruiken om toestellen die geen WiFi vereisen, aan te sluiten.

devolo, powerline, magic, wifi

Bedien je netwerk met een app

Alle devolo Magic-adapters zijn eenvoudig te bedienen via de Home Network App voor Android en iOS. De app toont alle LAN- en WiFi-adapters in een overzichtelijke weergave. Als je een nieuwe adapter wilt toevoegen, leidt een assistent je stap voor stap door de installatie. Via de app kunnen ook bezoekers op je netwerk door een QR-code te scannen.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()