Menu
Terug

DJI Mavic Air

06 maart 2018

De Mavic Air is een superlichte en compacte drone van DJI. Toch zit hij boordevol slimme snufjes die het besturen en bedienen van deze vliegende camera makkelijker dan ooit maken.

Compact en krachtig

De Mavic Air weegt amper 430 gram en kan dus overal mee naartoe. Net als de Mavic Pro heeft hij uitklapbare armen en propellers. Als je deze dichtvouwt, is hij compact genoeg om in een gewone rugzak te passen. Wil je hem gebruiken, dan klap je de armen gewoon open. Ondanks dat lage gewicht kan de Mavic Air tot 21 minuten vliegen met een volledig opgeladen batterij. Dat kan bij windsnelheden tot 36 km/u, en tot een hoogte van 5.000 meter boven zeeniveau. In de Sport-modus haalt de Mavic Air een topsnelheid van maar liefst 68 km/u. Zet de (apart te verkrijgen) DJI Goggles op om een vlucht vanuit eerstepersoonsstandpunt te volgen.

DJI Mavic Air drone

Puike beelden

De Mavic Air bevat een camera die helemaal ontworpen is voor topprestaties. Hij maakt foto’s met 12 megapixels. Een nieuw HDR-algoritme zorgt ervoor dat er veel meer detail te zien is in schaduwen en in heel heldere delen, zodat je ook bij zonsondergang en zonsopgang fraaie luchtbeelden kunt maken. De Mavic Air filmt in de ultrahoge 4K-resolutie aan 30 frames per seconde, en dat met de hoogste kwaliteit van eender welke DJI-drone. In Full HD-resolutie kun je bovendien filmen met 120 frames per seconde, voor een 4x vertraagd slow motioneffect. Een slimme gimbal stabiliseert de camera over drie assen zodat je stabiele beelden zonder schokken hebt. En dankzij het interne geheugen van 8 GB kun je filmen ook als je geen microSD-geheugenkaartje op zak hebt.

DJI Mavic Air drone in de bergen

Slimme drone

Het camerasysteem van de Mavic Air bevat handige snufjes waarmee je zonder veel moeite unieke beelden vastlegt. De Sphere Panorama-functie maakt 25 afzonderlijke foto’s en combineert die tot een groot panoramisch beeld van 32 megapixels. Met de Mavic Air kun je ook kiezen wat voor soort panorama je wilt maken: horizontaal, verticaal of 180 graden. Je kunt ook vooraf een route uitstippelen die je Mavic Air moet volgen bij het filmen. Je onderwerp houdt de Mavic Air dan vanzelf in beeld. Gebruik de voorgeprogrammeerde instellingen Rocket, Dronie, Circle, Helix, Asteroid of Boomerang om je drone en je camera perfect gecoördineerde bewegingen te laten maken.

Veilig vliegen

De Mavic Air gebruikt het FlightAutonomy 2.0-systeem van DJI. Zeven camera’s en sensors maken in real-time een 3D-kaart van de omgeving, waardoor de Mavic Air obstakels tot 20 meter ver detecteert. De nieuwe Advanced Pilot Assistance Systems zorgen ervoor dat de drone deze obstakels automatisch ontwijkt. Wil je je concentreren op je foto of video, dan gebruik je TapFly: gebruik de DJI Go-app op je smartphone om de Mavic Air automatisch naar een gekozen plek te laten vliegen.

Fly More

Ook al hangt een drone een groot deel van de tijd in de lucht, dat wil niet zeggen dat hij er niet mooi mag uitzien. De Mavic Air is verkrijgbaar in drie kleuren: wit, zwart en rood. In het Fly More-pakket zijn ook nog een reistas, twee batterijen, een batterijlader en twee extra propellers meegeleverd.