Menu
Terug

eXtremeGamer: pc-gaming op maat van échte gamers

11 november 2019

Wereldwijd is de pc voor de meerderheid van de gamers hét favoriete spelplatform. Echter, niet om het even welke pc, want weinig toepassingen vragen zoveel snelheid en kracht als games dat doen. Daarom riep MediaMarkt eXtremeGamer in het leven. Topgame-pc’s op maat van elke gamer.

Niet elke pc is een game-pc

Kantoortoepassingen, mails versturen, browsen op het internet, video’s bekijken of streamen, zelfs foto’s bewerken, het zijn stuk voor stuk taken die je vlot draait op nagenoeg de meeste pc-configuraties. Professionele en industriële designprogramma’s, en videobewerking in HD, 4K-video of hoger, daar heb je al een krachtiger toestel voor nodig. Maar weinig toepassingen vragen zoveel van je pc als games dat doen.

extremegamer

Vaak te duur

Daarom vind je bij de merken die inspelen op het nog steeds groeiend aantal pc-spelers de echte game-pc’s niet zelden in een aparte en vaak ook de duurdere categorie. Alleen bieden die merken vaak een of twee modellen aan met een vaste configuratie die de gamer te nemen of te laten heeft. Die zijn helaas de ene keer net niet krachtig genoeg en de andere keer juist performanter en dus ook duurder dan nodig. Dat is waarom MediaMarkt in 2015 een eigen merk van gamedesktops in het leven riep. Dat merk heet eXtremeGamer en biedt gamers met een gestaag uitbreidend gamma van game-pc’s een wel heel aantrekkelijk alternatief op die grote merken.

extremegamer

Gamen is mainstream

Videogaming groeit nog steeds. Alsmaar meer mensen gamen en ze beginnen daar al vanaf heel jonge leeftijd mee. Tegelijkertijd gaat de idee van de gamer als 16-jarige jongen niet langer op. Het aandeel van meisjes is haast even groot en wat leeftijd betreft, toonde recent onderzoek aan dat de gemiddelde leeftijd van de gamer in België rond de 36 jaar ligt. In sommige landen zijn er tv-zenders die alleen maar gamewedstrijden uitzenden. Elders, waar de algemene media te laat op de bal sprongen, maakten platformen als Twitch TV daar gebruik van door in luttele jaren tijd uit te groeien tot een van de meest bekeken mediakanalen ter wereld. De aandacht die gaming bij MediaMarkt kreeg, krijgt en naar de toekomst toe nog heel wat interessante projecten in de steigers heeft staan, is dus meer dan terecht.

De beste bouwblokken

Het nauwgezet volgen van en inspelen op de trends, om tegemoet te komen aan de steeds evoluerende vraag van de klant, is typisch voor MediaMarkt. Het verklaart ook het succes van eXtremeGamer. Het merk is er in zijn relatief korte bestaan al in geslaagd om zich van een positie te verzekeren in de GfK, het grootste instituut voor marktonderzoek en marketingaudits. Een mooie prestatie, maar voor de gamer draait het uiteraard allemaal om die gamedesktops zelf. Waar nagenoeg elke game-pc van de traditionele pc-fabrikanten samengesteld is uit grotendeels naamloze onderdelen, werkt eXtremeGamer met processors, geheugen, grafische kaarten tot zelfs koelsystemen, voedingen en andere componenten van gevestigde topmerken. Denk daarbij aan MSI, CoolMaster, Corsair, Intel, AMD, Thermaltake en andere fabrikanten waar de gamer die dat wenst, de kwaliteit en prestaties zelf van kan natrekken.

Voor elke gamer en elk budget

De ene pc-gamer is de andere niet. Zo heb je beginnende gamers en spelers die verslingerd zijn aan een game die wel een echte gamedesktop vraagt, maar daar niet echt astronomische eisen aan stelt. Aan het andere uiterste heb je experts en pro-gamers die ‘zware’ games op de ultieme settings vloeiend willen draaien. Daarom koos eXtremeGamer voor een groeiend gamma, met modellen waar elk type gamer de ideale configuratie voor zijn specifieke wensen in terugvindt. Momenteel zijn dat tien pc’s die beginnen met de Intermediate-modellen voor 899 euro en vervolgens opklimmen in kracht en performantie via de Expert, Master, Elite, Legend tot uiteindelijk de onklopbare Ultimate-serie. Bovendien voorziet eXtremeGamer in elke categorie een model met een processor van Intel of een van AMD om echt tegemoet te komen aan de voorkeur die een speler voor een van beide processorchipsets zou hebben.

extremegamer

Maatwerk van eXtremeGamer

Deze modellen kwamen tot stand door de gedreven ervaring en knowhow van de zelfverklaarde geeks, IT-professionals en vele gamers bij MediaMarkt. Die vind je in elke winkel en ze dienen iedereen graag van advies en antwoord op elke gamevraag. Je kunt voor die vragen overigens ook altijd in de Solutions Corner van je dichtstbijzijnde winkel terecht. Momenteel bekijkt eXtremeGamer ook een project waarbij de klant die eigen specifieke configuratie op maat ter plekke in de winkel zou kunnen bouwen en het hoopt die unieke service heel binnenkort te kunnen introduceren.

extremegamer

Moeiteloos meegroeien

Pc-spelers weten ook als geen ander dat technologie razendsnel evolueert. De games van morgen vragen wellicht nog iets meer power, misschien draait je favoriete game na een update minder vlot dan voorheen of misschien ben je toe aan een upgrade naar een krachtigere grafische kaart of meer opslagruimte. eXtremeGamer ondersteunt die upgrades voor zijn game-pc’s tot drie jaar na aankoop. Ook hier onderzoekt het merk de mogelijkheid om dit door de eigen specialisten snel en ter plekke te doen in de Solutions Corner van je MediaMarkt-winkel. Zo blijft je configuratie altijd up-to-date. Zo zie je dat MediaMarkt met eXtremeGamer voor pc-gamers van elk niveau en elk budget een game-pc heeft. Samengesteld voor en door gamers, met de beste onderdelen en een ongeziene prijs-kwaliteitsverhouding. Wil je er nog meer weten? Stel dan al je vragen aan de MediaMarkt-medewerkers in de computerafdeling of surf naar www.extremegamer.be. Game on!

Inclusief degustatie

Dankzij de vele uitstekende partnerships die MediaMarkt met zijn leveranciers heeft, kan eXtremeGamer zijn gamedesktops aanbieden met een game dat je gratis kunt downloaden (momenteel 'Call of Duty'). Geen betere manier om de power te demonstreren die je nieuwe pk-monster onder de motorkap heeft!

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()