Menu
Terug

Acer Predator Helios 300

Gamen zonder grenzen
Leestijd minuten
09 Juli 2018

De nieuwe Helios 300-laptops van Acer laten de ultieme wensen van gamers in vervulling gaan. Welk model je ook kiest, je eindigt met een cool toestel waarmee je games in de allerhoogste kwaliteit kunt spelen.

Machtig design

Vooraleer je een Acer Predator Helios 300-laptop aanzet, moet je het design toch even goed bekijken. Een blik werpen op de metalen behuizing met zijn platte hoeken volstaat om meteen door te hebben dat dit geen alledaagse laptop is. Alles, van de rode lichtaccenten tot de sportieve uitlaten van de koeling achteraan, ademt kracht uit. Een terechte indruk, want de Acer Predator Helios 300-laptops zijn inderdaad gebouwd om te presteren. Zowel de hard- als software zijn getuned om games in de allerhoogste kwaliteit weer te geven.

Acer Predator Helios 300

De  Acer Predator Helios 300-laptops zijn beschikbaar met verschillende hardwareconfiguraties, zodat je altijd maximale prestaties krijgt op maat van jouw budget en noden. Alle modellen komen met een verbluffend Full HD-scherm met een schermdiagonaal van 15,6 of 17,3 inch. Dat eerste schermformaat is perfect als je ook graag je Acer gamelaptop ergens mee naartoe neemt, terwijl 17,3 inch je een grootse desktopervaring biedt. Welk formaat je ook verkiest, het scherm is uitgerust met ComfyView. Dat voorkomt storende reflecties, waardoor je in alle omstandigheden optimaal van de graphics geniet. Gedaan dus met lastige lichtflitsen die je afleiden tijdens een spelletje Fortnite.

Acer Predator Helios 300 - Hardware op topniveau

Hardware op topniveau

Dankzij ComfyView zie je perfect de verbluffende grafische effecten die de ingebouwde Nvidia GeForce GTX 1050Ti met 4 GB GDDR5-geheugen of de GeForce GTX 1060 met 6 GB GDDR5-geheugen op het scherm toveren. Zoek je echt het uiterste? Probeer dan de overklokfuncties in de PredatorSense-software om die laatste extra restjes vermogen uit de grafische processor te puren.

Wat er verder onder de motorkap van je Acer Predator Helios 300-laptop steekt, verschilt van model tot model. Maar wees er maar zeker van dat je heel veel kracht geserveerd krijgt. Een Intel Core i5-7300HQ of Core i7-7700HQ zijn de processoropties. Beide zijn zeer snelle chips die games soepel draaien, vandaar het HQ-label (High Quality) achteraan de processornaam. Met andere specificaties zoals 8 tot 16 GB DDR4-geheugen en een dubbele combinatie qua opslag van een 256 GB grote SSD en een 1 TB grote harde schijf bestaat er echt geen twijfel over de ongelofijke prestaties van de Acer Predator Helios 300.

Koele jongen

Prestatiegerichte hardware in een compacte laptop onderbrengen is gedurfd. De temperatuur kan oplopen en dan vallen de prestaties snel terug. Maar daar heeft Acer aan gedacht. Voor de Acer Predator Helios 300-laptops ontwikkelde het een eigen koelsysteem rond een speciale AeroBlade 3K-ventilator. De metalen AeroBlade 3K-ventilator is ultradun (0,1 millimeter), waardoor hij zeer snel kan draaien. Dat zorgt voor een zeer efficiënte luchtstroom doorheen de laptop, waardoor de CPU, GPU en andere hardware koel genoeg blijven om optimaal te presteren.

Acer Predator Helios 300 - Koele jongen

Rood licht

Visueel is de Acer Predator Helios 300 een echte voltreffer. Aan de buitenkant, maar ook als je hem openklapt. Acer bouwde een comfortabel toetsenbord in dat rood oplicht. Zo houd je zelfs tijdens een nachtelijke multiplayersessie goed zicht op je toetsen.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()