Menu
Terug

De Lenovo Legion Y530-15ICH

13 december 2018

Je bent verzot op Fortnite spelen of je wilt de nieuwe slagvelden van Battlefield V betreden? Wat je dan nodig hebt, is een betaalbare gamelaptop die goed presteert. Zoals de Legion Y530-15ICH van Lenovo.

De Lenovo Legion Y530-15ICH is een laptop met een groot scherm die inzet op presteren, niet op een schreeuwerig design. De volledig matzwarte behuizing oogt stoer, maar is tegelijkertijd discreet. En niet te vergeten: voor een gamelaptop is hij ook heel licht en stijlvol. Je kunt hem dus makkelijk overal mee naartoe nemen zonder dat het opvalt dat het hier om een supersnelle laptop gaat. Al weten de kenners natuurlijk hoe wel hoe het echt zit, want zij herkennen het bescheiden Legion-logo en de uitlaten van het slimme ventilatiesysteem dat zorgt dat de Legion Y530-15ICH goed blijft presteren. Ook als het lastig wordt in Fortnite of Call of Duty: Black Ops IIII.

Schermvullend gamen

De Lenovo Legion Y530-15ICH is uitgerust met een 15,6-inch Full HD-scherm dat je games op grootse wijze toont. Dankzij de hele smalle schermranden zit je echt ‘in’ het spel, zonder de afleiding van dikke, zwarte randen rond de speelactie. Dit geeft de Legion Y530-15ICH sowieso een heel slanke uitstraling, wat handig is als je de laptop even gebruikt voor iets anders. Om een document aan een vriend of collega te tonen, bijvoorbeeld. Ja, want een krachtige laptop als deze kan natuurlijk ook voor andere zaken dienstdoen.

Het scherm is uiteraard werd geoptimaliseerd voor gaming. De IPS-technologie toont kleuren zoals het hoort, is heel helder en biedt een brede kijkhoek, waardoor je vrienden kunnen meekijken terwijl je een Victory Royale behaalt. Het glas is ontspiegeld, zodat jij (en je medekijkers) geen last ondervinden van hinderlijke reflecties.

Snelle jongen

Hoe discreet hij aan de buitenkant ook is, onder de motorkap treffen we hardware van topkwaliteit aan. De Lenovo Legio Y530-15ICH combineert een gloednieuwe Intel-processor van de achtste generatie (de i5-8300H om exact te zijn) met een aparte grafische kaart (een Nvidia GeForce GTX 1050 met 2 GB GDDR5-geheugen) om uitstekende prestaties te leveren. Hij zet een nieuwe uitvinding van Intel in, genaamd Octane, waardoor bestanden sneller laden. Gedaan met lang wachten op een volgende level dat nog moet laden.

Optimaal gekoeld, hoog comfort

De Lenovo Legion Y530-15ICH is een behoorlijk dunne gamelaptop. En dat is niet eenvoudig om te realiseren, want in een toptoestel moet er wel veel kwijt. Lenovo ontwikkelde daarom een slim koelingsysteem met twee kanalen en aparte ventilators voor de processor en de grafische chip. Die houden de temperatuur van de hardware laag, zodat de CPU en GPU optimaal blijven presteren. Maar hij is ook stil, wat ook belangrijk is voor een gamelaptop.

Lenovo sloeg er ook in om een volledig toetsenbord van hoge kwaliteit in te bouwen, met een toetsafstand van 1,7 millimeter. Zalig tijdens het gamen, maar ook ergonomisch verantwoord om lange teksten te typen. De coole witte toetsenbordverlichting maakt het toestel helemaal af.

Geluid van Harman Kardon

Je grijpt misschien snel naar een headset voor het gamen, maar wacht: de Legion Y530-15ICH heeft ook goede audio aan boord. Die werd samen met Harman Kardon ontwikkeld en zet Dolby Audio Premium in om virtueel surroundgeluid te creëren.