Menu
Terug

GoPro HERO8 Black & MAX: de slimste actiecamera’s

19 december 2019

De GoPro HERO8 Black is de meest veelzijdige en schokvrije HERO-camera ooit gemaakt. En met de MAX maak je naast traditionele GoPro-foto’s en -video’s ook 360-graden opnames van alles om je heen.

Verbeterd design

De GoPro HERO is al jaren dé referentie voor actiecamera’s. Dat is zeker weer zo voor de HERO8 Black, de meest veelzijdige GoPro-camera ooit gemaakt. Hij kreeg een vernieuwd design dat nog beter in je jaszak past. Dankzij de handige, inklapbare plaatjes kun je hem direct op een bevestiging plaatsen. Je hebt dus geen tussenstuk meer nodig. Zo kun je de HERO8 Black direct gebruiken met de meer dan 45 compatibele mounts en accessoires.

gopro

Handige accessoires

Het is erg eenvoudig om accessoires zoals flitsers, microfoons of LCD-schermen aan de HERO8 Black te koppelen dankzij Mods. De optionele Media Mod bijvoorbeeld, bevat een richtmicrofoon, een 3,5-mm microfooningang, een Micro HDMI-poort, een USB-C-poort en twee coldshoe-mounts waarop je bijvoorbeeld een video­lamp kunt plaatsen. Zo worden je opnames nog beter.

gopro

Vloeiender dan ooit

Bij een actiecamera is het erg belangrijk dat beelden vloeiend gefilmd worden. Niemand gaat jouw film bekijken als het beeld de hele tijd schokt. De HERO8 Black kreeg versie 2 van de Hyper­Smooth-stabilisatie, met drie niveaus (On, High en Boost), zodat je de beste optie kunt kiezen voor wat je ook doet. HyperSmooth werkt bovendien in alle resoluties en framerates. Met TimeWarp maak je gestabiliseerde timelapse-video’s. TimeWarp past nu de snelheid automatisch aan op basis van beweging, omgevingsdetectie en belichting.

Elk avontuur

Naast deze nieuwigheden biedt de HERO8 Black standaard wat je van een GoPro-actiecamera verwacht: video in hoge resolutie (tot 4K aan een vloeiende 60 frames per seconde) en foto’s van 12 mega­pixels met verbeterde HDR (High Dynamic Range) zodat je ook scènes met een hoog contrast tussen licht en donker perfect kunt vastleggen. De microfoon aan de voorzijde zorgt voor een scherpere, helderdere geluidskwaliteit dankzij verbeterde algoritmen die windruis filteren. De HERO8 Black is waterdicht tot tien meter diepte en kan dus elk avontuur aan.

GoPro MAX: drie camera’s in één

De nieuwe GoPro MAX is eigenlijk drie camera’s in één. Je kunt hem gebruiken als traditionele GoPro-camera om video’s en foto’s te maken, of dankzij de dubbele lenzen als 360-graden camera om de wereld om je heen vast te leggen. Zes microfoons vangen daarbij levensecht 360-graden audio op. Als je in de HERO-modus (1.080 - 60 fps en 1.440 - 60 fps) filmt, geef je prioriteit aan geluiden rondom de camera, uit welke richting dan ook. In de HERO-modus heb je bovendien de keuze uit vier digitale lenzen voor je opname, van Smal, Lineair en Breed tot Max SuperView. Die laatste optie zorgt voor het breedste beeld ooit op een GoPro-actiecamera.

gopro

Panorama zonder pannen

Een gewone camera of smartphone moet je ronddraaien (‘pannen’) om een panorama te fotograferen. Niet met de GoPro MAX: daarmee maak je in een keer 270-graden panoramafoto’s zonder vervorming en zonder scheve horizon. Wil je 360-graden video omzetten naar gewone video en foto? Dat kan makkelijk door ze te herframen in de GoPro-app. Je selecteert dan gewoon het deel van het beeld dat je wilt tonen.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()