Menu
Terug

Help je medemens

Apps waarmee je elkaar te hulp schiet
Leestijd minuten
13 mei 2019

De meeste apps maken jou het leven makkelijker en aangenamer. Maar wist je dat er ook apps zijn waarmee je een medemens die het moeilijker heeft, een handje kunt toesteken? Wanneer we voor elkaar zorgen, maken we samen de wereld er weer wat beter op. En met deze apps is dat vaak zo makkelijk als rechts of links vegen met je vinger.

GoFundMe: een benefiet in 1-2-3

Met de GoFundMe-app kun je snel, en van begin tot einde, een inzamelingsactie lanceren en beheren. Upload foto's vanaf je smartphone of tablet, deel je inzamelcampagne om deze te promoten, krijg meldingen van nieuwe donaties en bedank elke schenker. Het is zo gebeurd en heel simpel. Indien nodig, kun je geld opnemen van je bankrekening of het geld rechtstreeks naar iemand anders sturen.

Download hier de app voor Android

Download hier de app voor iOS

Be My Eyes: leen je ogen

Blinde of slechtziende gebruikers kunnen hulp vragen van een ziende vrijwilliger, die op zijn of haar smartphone op de hoogte wordt gesteld. Zodra de eerste ziende gebruiker het verzoek om hulp accepteert, wordt er een live audio/videoverbinding gemaakt tussen de twee partijen. De ziende helper kan nu de blinde of slechtziende helpen door middel van de videoverbinding van de camera van de blinde of slechtziende gebruiker.

Download hier de app voor Android

Download hier de app voor iOS

Too Good To Go & OLIO: maaltijd op overschot

Heb je restaurant, een superette of een voedingswinkel zoals een bakker of slager? Neem dan deel aan het Too Good To Go-programma. Daarmee kieper je nooit geen voedingswaren meer weg, maar laat je ze tegen een sympathiek prijsje ophalen. Heb je geen restaurant of voedingswinkel? Kies dan voor de OLIO-app. Samen hebben deze apps al miljoenen maaltijden gered. Een nobel doel waar je anderen een groot plezier mee doet.

Download hier Too Good To Go voor Android

Download hier Too Good To Go voor iOS

Download hier OLIO voor Android

Download hier OLIO voor iOS

Eerste Hulp Rode Kruis: de juiste reflex

Eenvoudig, gratis en je kunt er een leven mee redden. Deze officiële EHBO-app van het Rode Kruis geeft direct toegang tot de informatie die je nodig hebt om eerste hulp te bieden bij de meest voorkomende noodgevallen. Je kunt vanuit de app naar de nooddiensten bellen en de app vertelt je waar de dichtstbijzijnde EHBO-post is, of waar de dichtstbijzijnde AED (automatisch externe defibrillator) hangt.

Download de app hier voor Android

Download de app hier voor iOS

Hoplr: betere een goede buur

Hoplr is een sociaal netwerk speciaal bedoeld voor je buurt. Je leert er niet alleen de mensen in je straat of buurt beter mee kennen, je kunt elkaar tips geven over goede babysitters of loodgieters, vragen om een oogje in het zeil te houden wanneer je op vakantie gaat of helpen om verloren huisdieren terug te vinden. Leen je buur een boormachine of grasmaaier, of breng wat boodschappen mee tot haar gipsverband eraf mag.

Download de app hier voor Android

Download de app hier voor iOS

Carpool met VAB & Taxistop: lift voor het milieu

Rij je ergens heen en heb je plek vrij in je wagen? Met deze carpool app van VAB & Taxistop maak je niet enkel een passagier heel blij voor korte en lange ritjes, maar je draagt ook nog eens je steentje bij aan het milieu … en daar wordt letterlijk iedereen beter van.

Download de app hier voor Android

Download de app hier voor iOS

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()