Menu
Terug

Het beste sporthorloge voor een marathon? Dat vind je hier

30 oktober 2019

Een marathon loop je mits voldoende training vooral op gevoel, maar toch zijn wat facts and numbers interessant. De beste sporthorloges houden niet alleen alle belangrijke parameters bij, maar zijn dankzij allerlei leuke snufjes ook heel fijne compagnons de route. 

Apple Watch Nike

Gebruik jij graag de Nike Run Club-app, een van de betere loopapps? Dan is de Apple Watch Nike je ideale marathonmaat. Met een Space Grey-aluminiumbehuizing is het sporthorloge heel modern, en de collectie exclusieve wijzerplaten van Nike zijn een leuke extra. Ook de mogelijkheid om andere bandjes te gebruiken, vooral dan het reflecterende geweven sportbandje van Nike, maakt het tot een van de beste sporthorloges voor een marathon.

Fitbit Ionic

De Ionic is het nieuwe speeltje van sporthorlogegigant Fitbit. Het horloge ziet er niet alleen trendy uit, met de vierkante display en het geperforeerde bandje, maar het belooft je ook heel veel sportplezier. Met een batterijduur van meer dan vier dagen kom je een heel eind, en met een opslagcapaciteit van meer dan 300 muziektracks is dit een van de beste sporthorloges voor de langere marathontrainingen.

Fitbit Versa 2

De Fitbit Versa 2 is een geavanceerd sporthorloge met spraakbediening via Amazon Alexa. De continue hartslagmeting houdt op ieder moment je fitheid in de gaten en het toestel geeft een slaapscore, zodat jij perfect weet of je on track bent met die sportieve voorbereiding. Ben jij zo’n loper die graag afwisselt en weleens het zwembad induikt om de basisconditie te onderhouden? De Fitbit Versa 2 is waterdicht tot vijftig meter.

Garmin Forerunner 45S

De Garmin Forerunner 45S is een van de beste sporthorloges en dat zie je. Geen leren bandjes of horlogelook hier, maar een net, sportief design. Het GPS-horloge is specifiek bedoeld voor lopers en zet vooral in op accurate hartslagmeting en GPS-metingen om je tempo, afstand en intervallen te meten. Het horloge is klein en handig, en werkt met de Garmin Coach-app. De interface is zo gebouwd dat je het ook met zweethanden perfect kunt bedienen.

Garmin Fenix 5S+

Ben je op zoek naar een kleiner sporthorloge, voor een subtielere look, maar wil je niet inboeten op functionaliteit? Dan is de Garmin Fenix 5S+ beslist een goede optie. Marathontrainingen worden een plezier, omdat je je favoriete muziek – tot 500 nummers – en loopkaarten altijd met je meedraagt. Het horloge werkt met meerdere satellietnetwerken, zodat je ook in de meest veeleisende omstandigheden al je gegevens kunt bijhouden.

Garmin Vivoactive 3

De Garmin Vivoactive 3 combineert een aantal handige smartwatchfeatures met de kenmerken van een performant sporthorloge. Als eerste Garmin-wearable is de Vivoactive 3 geschikt voor Garmin Pay, een mobiel betalingssysteem waarmee je kunt betalen via je horloge. Maar we zijn hier om te sporten, natuurlijk, dus geen paniek. Het horloge heeft programma’s voor zowat alle sporten, en houdt onder meer je bewegingspatronen en stressniveau bij.

Huawei Watch GT

De Huawei Watch GT is een van de beste sporthorloges voor lopers die overdag zakelijk voor de dag moeten komen. Het AMOLED-kleurenscherm is ook in direct zonlicht heel goed leesbaar en toont je alle info die je nodig hebt: hartslag, slaaptracking en activiteitentracking. Je kunt het horloge als digitale coach gebruiken voor je voorbereiding op de marathon en je krijgt relevante feedback over je vooruitgang. Ook andere sporten, zoals fietsen, zwemmen en klimmen, worden ondersteund.

Samsung Galaxy Watch Active2

De Galaxy Watch Active2 is het nieuwste speeltje van Samsung, dat je al meteen helemaal kunt personaliseren: kies de grootte van de display, kies voor Bluetooth of LTE en maak een keuze tussen roestvrijstaal en aluminium. Houd je sportieve exploten en hartslag bij, laat je digitaal begeleiden en monitor je stressniveau. Supersnufje? Neem een foto van je outfit of the day en het horloge zoekt een matching horlogescherm.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()