Menu
Terug

Huawei introduceert nieuwe topsmartphones met de P40 (Pro) en Mate XS

27 april 2020

De gloednieuwe P40 en P40 Pro van Huawei verleiden je met een vloeiend design en komen met de beste Leica-camera’s beschikbaar. Echte prestatiebeesten zijn het! Trendsetters worden dan weer verwend met de Mate XS, de meest innovatieve openklapbare smartphone op de markt. Vouw hem maar open!

Huawei doet het weer!

Met de P-reeks legt Huawei de lat op het vlak van smartphonecamera’s keer op keer hoger. Ja, de fonkelnieuwe P40 en P40 Pro zijn opnieuw kampioenen als het op fotograferen en filmen aankomt. Maar ook op andere vlakken bieden deze toppers van Huawei het beste van het beste. Het verfijnde design met een OLED-display die over de vier randen vloeit, is spectaculair om te zien, terwijl de beschikbare kleuren van de P40 een hoogtepunt van elegantie maken. Welke kleur kies jij, Deep Sea Blue, Ice White, Black, Silver Forrest of Blush Gold?

Fotograferen als een pro

Het geheim van de P40 en P40 Pro? Een driedubbel camerasysteem dat op de Pro-versie aangevuld wordt met een 3D-camera die helpt om nog scherpere foto’s te nemen. Kiekjes op een normale afstand neem je met de lichtgevoelige Ultra Vision Camera van 50 megapixels en met RYYB-sensor. Bij de P40 Pro is die extra optisch gestabiliseerd, zodat schokken de foto’s niet verknoeien. Voeg er een scheutje kunstmatige intelligentie aan toe en slimme cameratechnologie, en je krijgt foto’s die natuurlijk ogen en barsten van het detail. Check ook de Golden Snap-functie. Beide versies nemen een 4K-video van 1,7 seconden lang, waaruit je dan het perfecte fotomoment kunt selecteren. Ideaal voor foto’s van sporters en spelende kinderen.

huawei, p40, pro, mate, xs

Dan zijn er nog de andere camera’s

De P40 komt daarnaast met een ultrabredehoekcamera van 16 megapixels en een telephoto-lens waarmee je ver kunt inzoomen. De P40 Pro steekt nog een tandje bij. Voor groepsfoto’s van dichtbij of grootse landschappen is er de Cine Camera van 40 MP, uitgerust met een lens die ook bij weinig licht goed presteert. De Cine Camera is eveneens een echte krak bij het filmen. Een detail ver weg in beeld brengen? Dat doe je met de gestabiliseerde SuperSensing Telephoto Camera met 50x zoom. Je hoort het, er zijn bitter weinig situaties waarmee de camera’s van de P40 en P40 Pro geen raad weten.

Batterij zonder einde

Binnenin de nieuwe P40-smartphones zit de gloednieuwe Kirin 990 5G-chipset. Klaar voor de toekomst en uitgerust met de slimste AI-technologie. Dit maakt deze nieuwe smartphones supersnel, veilig en bijzonder zeer zuinig. Laden gaat vliegensvlug, zowel met de kabel als draadloos. De slimme hardware maakt ze bovendien makkelijker te bedienen. Dankzij de AI en een sensor vooraan begrijpen de P40 en P40 Pro je gebaren. De smartphone weet zelfs als iemand anders naar je scherm kijkt en zal dan notificaties met een minimum aan informatie tonen! Op de P40 en P40 Pro draait EMUI 10.1 gebaseerd op Android 10 en met Huawei’s extra beveiligde AppGallery.

Andere verschillen

Het grootste verschil tussen de P40 en P40 Pro zit in het scherm. De P40 komt met een 6,1-inch OLED-scherm met 2.340 x 1.080 pixels; de P40 Pro gaat voor een maatje groter met een 6,58-inch display van 2.640 x 1.200 pixels. Alles ziet er nog vloeiender uit op de Pro-versie, want het scherm van dat topmodel ondersteunt 90 Hz. Beide modellen kunnen tegen waterspatten, maar de P40 Pro kan ook een echte onderdompeling aan.

huawei, p40, pro, mate, xs
huawei, p40, pro, mate, xs

De opvouwbare smartphone

De Mate XS is de Huawei-smartphone die het helemaal anders aanpakt. Het machtige 8-inch OLED-scherm is dankzij het Falcon Wing-design plooibaar. Gebruik de Mate XS als een reguliere smartphone onderweg en vouw hem open tot een tablet als je intensiever wilt werken of ontspannen. Straf: geen naad te bekennen! Uiteraard heeft ook de Mate XS een Leica Quad Camera, zodat je niet alleen op nieuwe manieren apps kunt gebruiken, maar ook excellente opnames maakt. Dankzij dat enorme scherm kun je bijvoorbeeld foto’s maken op een deel van het scherm terwijl de vriendin die je voor de camera zet meteen op het andere deel het resultaat ziet. Live!

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()