Menu
Terug

Huawei MateBook D & X Pro

18 maart 2019

Huawei kennen we als de grote uitdager op het vlak van smartphones. Maar wist je dat het Chinese bedrijf ook heel stijlvolle, slanke en krachtige laptops produceert die met de beste kunnen wedijveren?

Even chic als de smartphones

Na het overweldigende succes van zijn smartphones, zoals de Mate 20 en P20, pakt Huawei uit met innovatieve laptops die de naam ‘MateBook’ dragen. In het buitenland waren ze al langer beschikbaar, maar nu komen ze dus ook naar ons landje. En dat is fijn nieuws, want de verschillende MateBook-modellen zijn stuk voor stuk uitstekend afgewerkte toestellen die veel bieden voor hun geld - net zoals de smartphones van Huawei, dus. De expertise die het merk opbouwde bij het creëren van toonaangevende mobiele telefoons heeft ervoor gezorgd dat de MateBooks even grensverleggend zijn. Als je op zoek bent naar een knap afgewerkte laptop die weinig weegt en lang meegaat, dan heb je er nu een uitstekende optie bij.

Verleidelijk scherm

De grote blikvanger bij de MateBook - en neem dat maar letterlijk - is de luxueuze MateBook X Pro. Of om exact te zijn: het 13,9-inch scherm van deze Huawei-laptop. Dankzij het FullView-design zijn er nauwelijks nog schermranden te bespeuren. Dat geeft de MateBook X Pro een heel slanke uitstraling en zet de spectaculaire display in de kijker. Er valt veel goeds te vertellen over dit scherm, want in tegenstelling tot de meeste laptops heeft de MateBook X Pro geen breedbeelddisplay, maar een vierkanter 3:2-scherm.

Koppel dat aan een verbluffende resolutie van 3.000 x 2.000 pixels en je spreekt over een kijkervaring op het allerhoogste niveau. Handig, want zo tonen documenten beter en webpagina's overzichterlijker. Tekst is haarscherp, foto’s en video’s tonen levensecht en realistisch. Dat is smullen bij het bekijken van een film. Vooral als je weet dat die Hollywood-kaskraker begeleid wordt door meeslepend Dolby Atmos-geluid dat uit vier speakers komt.

Topmodel

Als topmodel heeft de MateBook X Pro natuurlijk nog veel meer te bieden. Het is een ultradun toestel (amper 14,6 millimeter dik), heel licht (1,33 kilogram) en uitgerust met een grote batterij die je tot twaalf uren laat doorwerken. Tijd verliezen doe je niet, want de krachtige Core i5- of i7-processor, 8 GB geheugen en een SSD van 256 GB (bij de Core i5) of 512 GB (bij de Core i7) leveren topprestaties. De MateBook X Pro is echt gemaakt om in alle comfort te werken. Zo is de touchpad bijzonder groot, zodat je altijd snel de handelingen kunt stellen die je wilt.

Fraai en betaalbaar

Ook de Huawei MateBook D is heel knap afgewerkt. Deze noeste werker heeft een Core i5-processor, 8 GB geheugen en een SSD van 256 GB aan boord en is uitgerust met een breed 14-inch Full HD-scherm. Je zou haast niet geloven dat hij zo’n groot scherm bezit, want de laptop zelf voelt heel slank aan. Een indruk die helemaal terecht is, want de MateBook D is amper 15,8 millimeter dik! De hoogwaardige afwerking met speciale CNC-technieken geeft de Huawei-laptop een kostbare en duurzame uitstraling. Het is een echt werkpaard dat bewonderd mag worden - zoals alle MateBooks!

Alleskunner

De MateBook D is dus een bereikbare alleskunner die even geschikt is voor professioneel of studiegebruik als voor ontspanning. Ook hier vind je veel leuke eigenschappen, zoals vier speakers en ondersteuning voor indrukwekkend Dolby Atmos-geluid. En inloggen in Windows gaat supersnel dankzij de aan/uittoets met ingebouwde vingerafdruksensor!